VIDEO Dit is de eerste single van Blankenbergse Billie

11/02/15 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

Bron: Kw

Billie Bentein uit Blankenberge, vooral bekend van de hit 'We Can Only Live Today' van Netsky, heeft een eigen single uitgebracht. 'Give Me The Knife' wordt ondertussen geregeld gedraaid op Studio Brussel en werd geproducet door een andere West-Vlaming: Bert Libeert van Goose.

VIDEO Dit is de eerste single van Blankenbergse Billie

Billie Bentein, die na haar opleiding aan het conservatorium in Gent bleef plakken, tekende in het najaar van 2011 een platencontract bij N.E.W.S. Records. Billie liet toen al blijken 'funky pop en dance'-nummers te willen maken, maar dan met een hoek af.

Het duurde enkele jaren tot Billie de juiste producer vond om mee samen te werken. Ondertussen schreef ze de vocals voor het nummer 'Puppy' van Netsky, dat onder de titel 'We Can Only Live Today' een grote hit werd. De zangeres bleef werken aan haar solocarrière en vond met Kortrijkzaan Bert Libeert, drummer van Goose, de juiste match om haar album te producen.

Deze week lanceerde Billie haar eerste single: 'Give Me The Knife'. Het nummer wordt geregeld gedraaid op Studio Brussel en werd ook voorzien van een fraaie videoclip, die werd gemaakt door de jonge fotograaf en regisseur Athos Burez uit Avelgem.

(TV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!