VIDEO Conservatorium palmt Grote Markt in Kortrijk in

Redactie KW

Binnen het kader van Memento, het woordenfestival in de Kortrijkse binnenstad, nam het Conservatorium het voortouw om zich samen met de Academie voor beeldende kunst in de kijker te zetten.

Met de tweede editie van Memento zijn vandaag zaterdag op allerlei plaatsen in Kortrijk installaties, voorstellingen en toonmomenten te zien rond ‘slaap’ en alle aanverwanten: dromen, slapeloosheid of nachtmerries.

Voor deze tweede editie is er voor de eerste keer het gehele weekend een kinderluik. De kinderen konden overnachten in Boekhandel Theoria en zetten zaterdag, samen met leerlingen van het Conservatorium, de stad op stelten met allerlei woord- en muziekinterventies.

VIDEO Conservatorium palmt Grote Markt in Kortrijk in

Zo waren ze te zien in onder meer het Conservatorium en de K in Kortrijk. Op de Grote Markt zetten de leerlingen van de Academie en de muziekschool hun werking in de kijker. “We tonen via een ludieke en symbolische opbouw met kartonnen dozen, onze verhuis van het ene naar het andere gedeelte van de nieuwe site Muziekcentrum Track”, duidt directeur Peter Verhoyen.

https://www.youtube.com/watch?v=NzvJqdNAzlE

“Het is een mooie gelegenheid om de huidige nauwe samenwerking en ook de latere nog meer verfijnde samenwerking met onze academie voor schone kunsten in de kijker te zetten”, aldus Petra Flamand, directeur van de academie. Leerkracht Françoise Vanhecke probeerde iedereen het lied ‘Ik zing, ik dans, ik musiceer’ samen te zingen met alle leerlingen en de toeschouwers. Wat ook aardig lukte. (PVH/William Dewyn)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier