VIDEO Brugge centraal in aflevering BBC-programma The Apprentice

Redactie KW

Woensdag was Brugge het middelpunt van de belangstelling in de veelbekeken serie ‘The Apprentice’ op de Britse televisie.

In het Britse programma, vooral bekend van de Amerikaanse versie die huidig president Donald Trump jarenlang presenteerde, strijdt een groep talentvolle ondernemers om een postje in het bedrijf van elektronicamagnaat en miljardair, Alan Sugar.

In de zesde aflevering werden de kandidaten, net zoals in het afgevoerde Belgische equivalent ‘De Topmanager’, opgedeeld in twee teams waarna ze een commerciële opdracht tot een goed einde moesten brengen. Dit keer werd verwacht om een hoogstaande rondleiding door het Brugse stadscentrum te organiseren, waar passagiers op cruiseschepen graag een mooie duit voor zouden willen neertellen. Het bleek voor de deelnemers allesbehalve een evidente opdracht, maar uiteindelijk wel prachtreclame voor de Brugse toeristische sector.

Eén van de groepen komt in tijdsgebrek en werkt daardoor de rondleiding af in een hels tempo waardoor alle ‘fun’ verloren gaat. De deelnemers krijgen langs de Rozenhoedkaai amper tijd om een selfie te nemen, zien de koetstocht abrupt ingekort en worden onderweg nog vlug even de chocoladewinkel binnen geduwd. De juryleden zijn dan ook ‘not amused’ en sparen de organiserende kandidaten alvast niet in hun kritieken. Kandidate Sarah-Jayne werd uiteindelijk slachtoffer van het Brugs debacle en kreeg de befaamde woorden ‘You’re fired’ te horen. Benieuwd of heel wat Britten aanstalten zullen maken om het wél op de goede manier te komen doen.

(DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier