VIDEO Brihang presenteert zijn helden in nieuwe videoclip

18/04/17 om 14:35 - Bijgewerkt om 15:44

Dinsdag verscheen de videoclip van 'ik wil alles, behalve', de vierde single uit het gevierde debuutalbum van Brihang.

VIDEO Brihang presenteert zijn helden in nieuwe videoclip

In de clip zien we onder meer een parade van de grootste helden van de rapper passeren. De video voor 'ik wil alles, behalve' werd bedacht door Brihang en geregisseerd door Maanlander, het productiehuis dat ook verantwoordelijk was voor zijn vorige twee clips

Brihang behoeft inmiddels bijna geen introductie meer. De rapper uit Knokke-Heist oversteeg al snel de hiphopniche, waardoor ook het grotere publiek zijn experimentele en volledig unieke muziekstijl in de armen sloot. Zijn debuutalbum 'zolangmogelijk', dat in november 2016 verscheen op het Gentse label Fake Records, kreeg unaniem lovende reviews en vestigde Brihang definitief als een van de meest veelbelovende namen van de nieuwe generatie artiesten in dit land.

Singles als 'balanceren', 'morsen' en 'wieder' kregen al heel wat airplay op nationale zenders en nu is er dus 'ik wil alles, behalve', een zomers en uptempo nummer waarop ook provinciegenoot Jonas Casier, AKA JtotheC te horen is.

De video toont Brihang - beeldhouwer van opleiding - achter een zelf ontworpen installatie met een rolband. Op die rolband passeren kaders met afbeeldingen van zijn helden, woorden en andere objecten: zaken die allemaal illustratief zijn voor de tomeloze ambitie van een jonge artiest die de hemel bestormt. Diezelfde ambitie die ook in het refrein wordt verwoord, zij het met een bijzonder grote knipoog ('Ik wil alles, superveel geld en bling bling bitches').

Radiozenders en muziekminnend Vlaanderen vielen alvast als een blok voor zijn intuïtieve poëzie, wat resulteerde in een drukke concertagenda tijdens het afgelopen voorjaar en een mooie festivalzomer.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!