VIDEO Brihang lanceert clip bij single ‘Balanceren’

© Benny Proot
Redactie KW

De eerste single van Brihangs aankomende debuutalbum kon je eerder al horen op verschillende radiozenders, maar vanaf vandaag is ook de video bij het nummer ‘Balanceren’ gelanceerd. Het album heet ‘Zo lang mogelijk’ en zal in het najaar van 2016 uitkomen.

‘Balanceren’, de allereerste single van Brihangs aankomende debuutalbum wekt de indruk van een artiest die zich niet te beschroomd voelt om het hart op de tong te dragen, zonder echter te vervallen in pathos of sentiment. In het nummer beschrijft de rapper hoe moeilijk het is om een gezond evenwicht te houden tussen een grote ambitie en de kleine, even waardevolle, zaken in het leven.

Het nummer heeft nu ook een vertaling naar beeld gekregen die qua eigenzinnigheid niet moet onderdoen. In de video zien we Brihang letterlijk zweven in het luchtledige tussen grote plannen en de realiteit, een erg interessante choreografie van aantrekken en afstoten. De clip is geschoten door Maanlander, het productiehuis waarmee Brihang al eerder samenwerkte bij de video-opnames van het nummer ‘Oe Ist’.

Sinds Brihang begin 2014 de Nieuwe Lichting van Studio Brussel won, nam zijn carrière onherroepelijk een steile klim, zo stond hij onder meer te pronken op de affiches van festivals als Pukkelpop of de Lokerse Feesten. De West-Vlaamse rapper oversteeg al snel de hiphopniche waardoor ook het grote publiek zijn experimentele en eigenzinnige muziekstijl in de armen kon sluiten. Verwachtingen over zijn debuutalbum zijn dan ook hooggespannen.

(RC)

https://www.youtube.com/watch?v=8gacIIF75aE