VIDEO Bad Boys Adil & Bilall keren na Hollywood terug voor… opvolger Bevergem

© BELGA
Bert Vanden Berghe

Straf nieuws uit de Vlaamse filmwereld. Adil El Arbi en Bilall Fallah, die momenteel in Hollywood zitten voor Bad Boys III, nemen de regie van Grond voor hun rekening, de nieuwe reeks van Bevergem-boys Wannes Cappelle, Zouzou Ben Chikha en Dries Heyneman.

Het trio uit Bevergem is al een paar maanden aan het schrijven aan Grond, een achtdelige reeks over twee broers uit Vilvoorde die met een geniaal idee de begrafeniswereld op hun kop zetten. Het verhaal is gebaseerd op een idee van Zouzou Ben Chikha en wordt geschreven door Zouzou, samen met Dries Heyneman en Wannes Cappelle. Die twee laatste waren ook al co-scenarist bij de populaire tv-serie ‘Bevergem’.

Eergisteren werd er door het VAF ontwikkelingssteun verleend, waardoor het trio – dat nog aan het schrijven is – zich mag opmaken voor de volgende stap in het productieproces. Opvallend: de regie ligt in handen van Adil El Arbi en Bilall Fallah, de twee regisseurs, die dezer dagen hoge ogen gooien in de bioscoop met hun film Patser. Eerder al vielen ze op met Image en Black. Momenteel zit het tweetal in Hollywood, waar ze zich voorbereiden om Bad Boys III te maken, met wereldsterren als Will Smith en Martin Lawrence.

https://www.youtube.com/watch?v=D4Xv8WLoMk0

Bij hun terugkomst zou het tweetal zich dan op Grond storten. De twee raakten een paar maanden geleden gecharmeerd door het verhaal en zouden de regie voor hun rekening nemen.

Begin november raakte bekend dat de reeks Grond, wat nog steeds een werktitel is, te zien zal zijn op VIER. Bovendien is er al interesse uit Nederland, Duitsland en Noorwegen. De opnames zijn gepland voor volgend jaar en de reeks zal ten vroegste in 2020 op televisie verschijnen.

(BVB)