VIDEO Aanstekelijke oorwurm van garagist en opvoedster verovert Jabbeke… en YouTube

Ilse Naudts

‘Paellaaaa’ van ‘Manuel & Sylvia’ is eigenlijk een uit de hand gelopen vakantiegrap, maar het nummer slaat wel aan.

Vorige week op Topradio, komend weekend op Stalhille Kermis. Het gaat hard voor garagehouder Emanuel Deprez uit Varsenare en opvoedster Sylvia Tamsin uit Jabbeke. “Dit is eigenlijk een uit de hand gelopen vakantiegrap“, lachen ze. “Toen we begin juni op vakantie in Spanje het liedje Croque Monsieur hoorden van Gert Verhulst en James Cooke dachten we : dit kunnen we beter.”

De laatste vier dagen van onze reis hebben we heel wat tijd besteed aan filmen, dansen en lachen

“Eigenlijk was het vooral Sylvia die me uitdaagde”, vertelt Emanuel. “Maar het idee bleef in mijn hoofd spelen. En dus ging hij aan de slag met een muziekapp op zijn smartphone om de hit Paellaaaa te creëren. Partners Dries Roels en Virginie Halewyck werden ingeschakeld als filmcrew voor een ludieke zwembadclip. “De laatste vier dagen van onze reis hebben we eigenlijk heel wat tijd besteed aan filmen, dansen en lachen”, zegt Sylvia. “Er komen ook veel etenswaren voor in de clip… dus moesten we telkens wachten tot mijn zoontje Thieben in bed zat. Want hij mocht niet zien dat we met eten in het zwembad zaten.”

https://www.youtube.com/watch?v=D6IfGT-ddPE

Mister Paella

Toen Emanuel en Sylvia het clipje op hun Facebookpagina’s deelden, stroomden de reacties binnen. “Volwassenen vinden het vooral grappig… Maar kinderen lijken het filmpje echt leuk te vinden. We kregen zelf al heel wat filmpjes binnen van kindjes die total loss gaan op ons liedje”, vertelt Emanuel. “Ook klanten in de garage begroeten mij steevast met ‘Mister Paella’.” Sylvia is opvoedster in Ons Huis Sint-Anna. “Ook daar krijg ik er constant grapjes over te horen.”

Paellaaaa is dan ook een aanstekelijke oorwurm die gegarandeerd blijft hangen. Vorige week werd het liedje zelfs kort even gedraaid op Topradio. En in café ‘t Hoekske in Stalhille kennen ze het nummer ondertussen ook al uit het hoofd.

“En wie beroemd is in Stalhille hoort natuurlijk op de dorpskermis. “Dus doen we zondag de toer van de straat in onze zwemkledij, grappige zwembandjes inclusief. Onze radio zal volle bak Paellaaaa spelen”, kondigt Sylvia aan. “Maar het blijft natuurlijk voor de fun”, geeft Emanuel nog mee. “We hebben ons er goed mee geamuseerd. En we gaan er ons nog een hele zomer mee amuseren….”

(IN)

IMG_5101.PNG