Victoria Jong uit Bavikhove laat kinderen schrijven voor kinderen in nieuwste boek

We herkennen Nele Vanden Borre aka Victoria Jong en de leerlingen van het vierde leerjaar van de vrije basisschool De Wingerd in Bavikhove. (Foto LOO) © FOTO LOO
Redactie KW

Met ‘De verborgen stad en andere verhalen’ heeft Victoria Jong haar derde boek klaar. Waar ze haar vorige verhalen zelf neerpende schreef ze nu samen met kinderen verhaaltjes voor kinderen. De opbrengst van het boekje is bestemd voor het goede doel.

Nele Vanden Borre (36), alias Victoria Jong, is geboren en getogen in Bavikhove. Zij is samen met Alexis Pinnoy en mama van Thibaut (6) en Isalien (10). Nele volgde de meisjesschool in Bavikhove en het Heilig Hart in Harelbeke waar ze sociale en technische wetenschappen en het vijfde en zesde jaar onthaal en public relations volgde. Zij werkte acht jaar in een weverij en volgde studies voor kleuterleidster. Ze houdt van lezen, schrijven en theater en speelt amateurtoneel. Schrijven is haar grote droom. “Al in de lagere school wou ik schrijfster worden. Ik had altijd goede punten voor opstel, in het middelbaar werkte ik mee aan de schoolkrant en later deed ik de redactie”, vertelt ze enthousiast.

Ze volgde ook een cursus kinderboeken schrijven en de cursus illustraties bij Wister in Gent. Na ‘Lotte houdt van knopen’ in 2012 en ‘Twee handen op één buik’ in 2013 krijgt Neles grote droom nu een vervolg met de uitgave van ‘De verborgen stad en andere verhalen’, een boek dat ze schreef met en voor kinderen. Wat meer is: de opbrengst is bestemd voor het goede doel.

Goed doel

Het boek is bestemd voor de lagere graad. “Men kan het ook voorlezen aan de jongsten en zelf lezen vanaf negen jaar”, zegt Virginia. De opbrengst van het boek gaat naar de vzw Shisha Seva, een organisatie die instaat voor onderwijs voor de kinderen uit de sloppenwijken in India. “We zullen die organisatie een boek bezorgen zodat ze misschien met hetzelfde idee aan de slag kunnen in India. Want als er één ding is dat de kinderen en ik geleerd hebben uit dit avontuur is dat niets onmogelijk is, zolang je maar begint te schrijven aan je dromen.”

(Peter Van Herzeele)

Het boek kost 14,50 euro en te koop via victoria.jong2012@gmail.com.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 18 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier