Veurnse uitgeverij Hannibal wint prestigieuze Prix du Livre in Arles

05/07/17 om 11:49 - Bijgewerkt op 06/07/17 om 13:27

Op het beroemde fotofestival 'les Rencontres d'Arles' in het Franse Arles heeft Uitgeverij Kannibaal | Hannibal de Prix du Livre Historique binnengehaald. 'Latif Al Ani' werd bekroond als beste fotografie-boek van het jaar.

Veurnse uitgeverij Hannibal wint prestigieuze Prix du Livre in Arles

Latif Al Ani van Uitgeverij Kannibaal | Hannibal. © Hannibal

Het festival 'les Rencontres d'Arles' bestaat sinds 1969 en is dé plaats waar fotografie een internationale exposure krijgt en vele jonge fotografen hun internationale carrière startten. Van 3 juli tot 24 september lopen tal van exposities in de stad, dit in samenwerking met Franse en internationale musea.

Uitgeverij Kannibaal | Hannibal kaapte niet alleen de eerste prijs weg, maar was op de shortlist ook nog vertegenwoordigd met het boek 'America in Black and White' van de Amerikaanse fotograaf John G. Zimmerman.

Iraakse leven midden 20ste eeuw

Latif Al Ani wordt aanzien als de vader van de Iraakse fotografie. Hij was de eerste fotograaf die het kosmopolitisch leven van Irak tussen de jaren 1950 en 1970 in beeld bracht. Zijn zwart-wit beelden brengen op een bijzondere manier een uniek historisch beeld van het land. Het boek werd gemaakt in samenwerking met Morad Montazami, curator kunst Midden-Oosten van Tate Modern in London en Tamara Chalabi van de Ruya Foundation in Bagdad en de Berlijnse uitgeverij Hatje Cantz. Het boek werd vormgegeven door Tim Bisschop, Natacha Hofman stond in voor de art direction, drukkerij Die Keure en binderij van Mierlo voor de productie.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!