Versuz zet samenwerking met Asparaguus stop: “Dries sloeg restaurant kort en klein”

Dries Nuitten (rechts) heeft het klaarblijkelijk verkorven bij Versuz. © VTM
Redactie KW

Discotheek Versuz in Hasselt heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking stopgezet met restaurant Asparaguus.

Dries Nuitten, de Kortrijkse maître van restaurant Asparaguus in Hasselt, heeft in een dronken bui de hele inboedel en de keuken van de zaak vernield. Discotheek Versuz, dat de winnaars van het VTM-programma ‘Mijn Pop-up Restaurant’ tijdelijk onderdak bood, heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking stopgezet. Chef Guus weet niet wat zijn vriend heeft bezield.

Asparaguus werd eerder dit jaar uitgeroepen tot winnaar van het programma ‘Mijn Pop-up Restaurant’. De twee vrienden Guus en Dries konden rekenen op de steun van de vakjury, maar vooral op de vele stemmen van het grote publiek. Na enkele maanden van bezinning, openden Guus en Dries samen een nieuw pop-uprestaurant, deze keer op de bovenverdieping van discotheek Versuz in Hasselt. De zaken leken prima te verlopen, tot het incident van dinsdagavond.

Versuz zet samenwerking met Asparaguus stop:

“Hij had het niet meer onder controle”

Volgens de gasten in het restaurant was Dries Nuitten dronken en lukte er niets van wat hij wilde ondernemen: de bediening van de lichten, het dekken van de tafels… hij had het niet meer onder controle. Kok Guus was op dat moment niet aanwezig in de zaak. Op een bepaald moment moeten de stoppen zijn doorgeslagen bij Dries, en begon hij het hele restaurant te vernielen. Zowel de zaal als de keuken moest eraan geloven. De ravage was enorm. De politie moest de woeste maître komen oppakken en liet hem afkoelen in de cel.

De directie van discotheek Versuz tilt zwaar aan de feiten en heeft de samenwerking met Asparaguus met onmiddellijke ingang stopgezet. “Dit gedrag kunnen wij absoluut niet tolereren“, aldus eigenaar Yves Smolders. Er wordt wel onderzocht of ze nog met Guus kunnen voortgaan.

(Belga)