Verloederd Brugs waterpompstation in nieuw kleedje gestoken

© Benny Proot
Redactie KW

De muren van het verloederde waterpompstation in het Brugse Sint-Jozef zijn door twee graffitikunstenaars in een nieuw kleedje gestoken.

Op zaterdag 2 juli spoten de streetart-kunstenaars in twaalf uur prachtige pieces op de muren van het waterpompstation van de Brugse randgemeente. Ze integreerden hierbij ook de Marmot, al jarenlang de mascotte van Sint-Jozef. In 2002, toen Brugge de titel van Europese Culturele Hoofdstad droeg, werden er voor het eerst graffitikunstwerken op het waterpompstation gespoten, maar door de jaren heen werden er illegale tags op geklad, zodat het station veel van zijn voormalige grandeur kwijt was gespeeld. “Met de opwaardering van het pompstation willen we als stadsbestuur een aangenaam en inspirerend totaalconcept verwezenlijken”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A).

Hij kondigde ook nog dat voornoemde graffiteurs Persyn en Slabbinck, samen met de bekende Stefaan ‘Strook’ De Croock op drie plaatsen in Brugge graffitikunstwerken zullen spuiten. Of dit in de binnenstad zal gebeuren of net aan de rand van Die Scone, daarover bleef Landuyt in het ongewisse, “want eerst moeten de bevoegde staddiensten nog de nodige vergunningen afleveren en moeten we ook de buurtbewoners nog informeren.”

Verloederd Brugs waterpompstation in nieuw kleedje gestoken

In hun pieces zullen de drie Brugse graffiteurs op een artistiek verantwoorde manier ons “een nieuwe kijk geven op oude Brugse legenden en verhalen”, aldus Persyn. Wanneer de drie kunstwerken te bewonderen zullen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. “Liefst zo snel mogelijk, maar de werken moeten een duurzaam karakter hebben. Hiervoor zijn we ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Liefst dit jaar nog, maar als zou blijken dat het niet mogelijk is: volgend voorjaar”, aldus nog Landuyt.

(MVN/SVV/BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier