Veertiger uit Ruddervoorde maakt schrijversdebuut met… misdaadroman van 820 pagina’s

Redactie KW

Ruddervoordenaar Philip Vagras – pseudoniem voor Filip Vandenbon – maakt met ‘Het Geheim van Aloïs’ zijn debuut als misdaadauteur.

Het boek werd vandaag officieel voorgesteld in zaal ‘In De Veldhoek’ in Waardamme. Philip Vagras leerde de schrijversstiel als copywriter, gespecialiseerd in security, sport en biologie. Maar aan een roman had de energieke veertiger zich nog nooit gewaagd. “Eindelijk vond ik de moed en de tijd om mijn jongensdroom waar te maken,” vertelt de auteur trots. “Ik nam een sabbatjaar als copywriter en heb mij tien maanden lang non-stop op mijn boek toegelegd. Een waar monnikenwerk, waar heel wat opzoekwerk aan te pas kwam.”

Een knoert die leest als een trein

Het resultaat is een knoert van 820 pagina’s, die leest als een trein. Een spannende misdaadroman met een huurmoordenaar als hoofdpersonage en de Britse hoofdstad Londen als achtergrond. ‘Het Geheim van Aloïs’ speelt zich af in de farmaceutische wereld. Wanneer de familie Harris een geneesmiddel tegen de ziekte van Alzheimer ontwikkelt, probeert een concurrerend farmaceutisch bedrijf uit Londen koste wat het kost de formule in handen te krijgen. Het boek is uitgegeven bij Boekscout.nl.

(AFr)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad