Veel volk voor tentoonstelling Michel Pollentier

Er was heel wat interesse voor de expo rond Michel Pollentier. © (TVDW)
Redactie KW

In ontmoetingscentrum De Kring in Keiem loopt nog tot zondagavond 18 uur de gratis tentoonstelling rond de carrière van oud-wielrenner en geboren Keiemnaar Michel Pollentier. Die vierde gisteren zaterdag zijn 65ste verjaardag, voor de plaatselijke feestcommissie een unieke gelegenheid om het sportcoryfee met een tentoonstelling te eren.

Oorspronkelijk zou de expositie enkel vandaag te bezichtigen zijn, maar door de grote belangstelling beslisten de organisatoren algauw om ook op zaterdag de deuren te openen. Toen kwamen er zo’n 250 belangstellenden langs, en ook vandaag is de belangstelling groot.

Bezoekers kunnen in De Kring grasduinen in krantenknipsels en foto’s uit het familiearchief van de familie Pollentier en de collectie van het Wielermuseum in Roeselare. Blikvangers zijn ongetwijfeld de verschillende kampioenentruien die Pollentier wist te bemachtigen, waaronder de Belgische driekleur en de roze trui als eindwinnaar van de Ronde van Italië. Daarnaast prijken er enkele authentieke fietsen. De oud-wielerkampioen zelf is uiteraard ook aanwezig om de verjaardagswensen in ontvangst te nemen en met supporters op de foto te gaan.

Later dit jaar, tijdens Keiem-kermis, volgt nog een eerbetoon aan Michel Pollentier, wanneer een naar hem genoemde fietsroute officieel wordt ingereden. Zanger en componist Johan Vandenberghe zal dan met zijn groep ‘Geif moa buzze’ een lied ter ere van de gewezen wielrenner ten gehore brengen.

(TVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier