Veel volk voor Admiral Freebee en Kraantje Pappie in Wervik

Redactie KW

Het gratis muziekfestival Rock op het Plein in Wervik was gisteren toe aan ondertussen al de 35ste editie. De muzikale opener van de vijfdaagse Zomerkermis had alvast de steun van de weergoden.

In de vooravond was het Sint-Maartensplein zonovergoten. Tijdens de opbouw donderdag en vrijdagmorgen waren er enkele flinke regenbuien. “Wat toch niet zorgde voor een vertraging want het regende weliswaar hard maar gelukkig niet lang”, aldus Björn Leleu van de vzw Tobacco Town Music. “Het weer is ideaal. Niet snikheet. Wel wind maar ook niet te veel.”

Omwille van de verjaardag was er dit keer een groep meer en begon het uur een uur vroeger. Traditioneel kwam er na een kalme aanloop veel volk voor de laatste groepen. Headliner Admiral Freebee trad als voorlaatste band op en was muzikaal bijzonder goed. “We willen die mannen al jaren”, zegt voorzitter Dimitri Durnez. “Het is een hitmachine.” Daarna volgde dan vooral voor de jeugd Kraantje Pappie en was er veel ambiance. “Hij stond hier een paar jaar geleden op het podium”, zegt Dimitri. “Toen speelde hij het Sint-Maartensplein plat. Sedert we de organisatie negen jaar geleden overnamen, vond ik dat de meest sympathieke artiest die we over de vloer kregen. Vandaar zijn terugkeer.”

Omstreeks 2 uur kwam een einde aan de afterparty met voor de tweede keer op rij de plaatselijke dj’s Shaman (Dylan Hoornaert) en SNES (Akim Chouidem). Akim verhuisde van Menen naar Wervik. Drie uur later begon het weer hard te regenen. Ja, ze hadden echt groot geluk op Rock op het Plein. In het najaar verschijnt een boek over ’35 jaar Rock op het Plein’. Met veel foto’s en anekdotes. (EDB/Foto LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier