Veel volk op eerste dag Leffingeleuren

Redactie KW

In het derde weekend van september staat traditioneel het zomerafsluitende festival Leffingeleuren op het programma. De 38ste editie trok meteen een mooi publiek op haar eerste dag.

De beloftevolle Belgische band Geppetto & The Whales had de eer het muziekfestival vrijdagavond te mogen openen in de concerttent. Even later deed het eveneens Belgische Hydrogen Sea hetzelfde in zaal De Zwerver. Daarna liet Intergalactic Lovers de tent al snel helemaal vollopen en namen ze – frontvrouw Lara Chedraoui op kop – het publiek mee op sleeptouw. Meteen werd ook getoast op het einde van de zomer.

De Deense headliner Trentemöller bracht vervolgens een geweldige liveshow waarbij hun harde elektronica en krautrock een sterke visuele dimensie kreeg. Ook Magnus, het project van dEUS frontman Tom Barman en CJ Bolland, kon op heel veel enthousiasme en bijval rekenen, hoewel Barman halverwege de set onverwacht even het podium verliet en in de coulissen dook. The Opposites uit Nederland mochten de eerste avond afsluiten.

De regenbuien van het openingsuur hielden het al gauw voor bekeken, het voorspelde onweer kwam er niet en de temperaturen bleven aangenaam, waardoor het talrijk opgedaagde publiek haast moeiteloos helemaal in de sfeer kwam. Zaterdag staat onder meer nog Gabriel Rios op de main stage en op zondag komt onder andere Admiral Freebee naar Leffinge. Bovendien staat dit jaar op Busker Street aanstormend talent centraal, met acts die enkel met hun stem en een gitaar of ander instrument op het podium staan.

Voor het festival zijn nog tickets beschikbaar.

(HD)