Veel belangstelling voor start Zandrock in Zandvoorde

Dylan Sanders en Gauthier Deleersnijder presenteerden de verschillende groepen op een eigenzinnige manier. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

In Zandvoorde vindt dit weekend Zandrock plaats, naast de Zwanefeesten een van de grootste evenementen van het jaar in de Oostendse deelgemeente.

Na een jaar afwezigheid in 2015 staat Zandrock dit jaar opnieuw op de festivalkalender. Het tweedaagse festival startte vrijdagavond met een thuismatch voor de Oostendse rockers van Revenge88. Ook de optredens van Koyle, HeartAttack en Goe Vur In Den Otto vielen in de smaak.

De presentatie van Zandrock was dit jaar in handen van Dylan Sanders en Gauthier Deleersnijder. Het duo praatte de verschillende groepen op een eigenzinnige manier aan elkaar.

Daan en Preuteleute toppen affiche

De organisatoren van Zandrock waren tevreden met de belangstelling voor de eerste dag van het festival en verwachten zaterdag iets meer volk. Dan is het de beurt aan de Oostendse newwavegroep Der Klinke. Ook Flatcat komt langs, net als headliner Daan. Na hem maken Alain en Ook Alain alias Preuteleute hun opwachting op het podium. ‘Het meest scabreuze duo van de Noordzee’ zal wellicht weinig moeite hebben om volk op te been te brengen voor het gratis festival.

De organisatie was tevreden met de belangstelling voor de eerste festivaldag.
De organisatie was tevreden met de belangstelling voor de eerste festivaldag.© MF

Zondag is er op de evenementensite aan ontmoetingscentrum ‘t Kasteeltje dan nog Zandvoorde Feest. De affiche mikt op een iets rustiger publiek, met optredens van onder andere Günther Neefs, Garry Hagger en Belle Perez.

(MF)