Vanavond is Christine Declerck uit Ingelmunster te zien in het VIER-programma ‘Komen Eten’

Redactie KW

Vanaf maandag 25 maart is Christine Declerck vier dagen na elkaar te zien in het VIER-programma ‘Komen Eten’. Twee vrouwen en twee mannen dingen in deze uitzending naar de culinaire overwinning. Wordt Christine de primus ?

Christine Declerck (59) uit Ingelmunster is al jaren dol op koken. “Die interesse in koken kwam er door mijn vader zaliger Roger”, zegt Christine. “Mijn vader was een echte bourgondiër. Op vrijdagavond gingen we altijd uit eten”.

Christine was helemaal niet van plan om ooit aan een kookprogramma op tv deel te nemen. Ze zit wel vaak voor de buis wanneer bekende koks fijne gerechten klaar maken, maar zelf kwam het dus nooit bij haar op om zich voor een kookprogramma in te schrijven. “Eind vorig jaar kwam mijn kleindochter Sharice zeggen dat ze iets had gedaan, maar ik mocht nog niet weten wat. Even later kreeg haar papa een sms en dan moesten ze wel aan mij kenbaar maken welke verrassing ze in petto hadden. Toen vernam ik dat ze het programma Komen Eten op VIER hadden gecontacteerd”.

“Ik ben een ervaring rijker”, besluit Christine, die niet mag verklappen of ze al dan niet won.

(Patrick Depypere)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Tielt