Van Den Driessche (N-VA) vraagt Proximus om katholieke zender KTO in aanbod te houden

© BELGAIMAGE
Redactie KW

De Brugse N-VA-senator Pol Van Den Driessche heeft aan de ceo en aan de voorzitter van Proximus een brief gestuurd met de vraag om de Franstalige katholieke zender KTO in het aanbod van Proximus-TV te houden.

Proximus-voorzitter Stefaan De Clerck liet Van Den Driessche intussen weten dat hij er intern op aangedrongen heeft “om alle elementen van het dossier nog eens te herbekijken.”

KTO is het geesteskind van de voormalige aartsbisschop van Parijs Jean-Marie Lustiger. De zender haalde goede kijkcijfers in ons land en startte daarom met een vaste equipe in Brussel, die wekelijks een 1 uur durend programma maakt over het leven van de katholieke Kerk in België. De zender zat sinds 2011 in het Franstalige aanbod van Proximus, maar eind april zou die geschrapt worden. Intussen tekenden al 22.000 mensen een petitie om de zender in het aanbod te houden.

“Proximus heeft vandaag 169 zenders in het aanbod, waarvan KTO de enige katholieke zender is. Uw ruime aanbod bevat een enorme keuze; zo ook terecht voor mensen die interesse hebben in de Arabische cultuur en godsdienst”, schrijft Van Den Driessche.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier