Vama Veche halveert aantal optredens en zet meer in op kinderanimatie

© Benny Proot
Redactie KW

Van dinsdag 30 juni tot en met zondag 5 juli loopt in het Brugse Astridpark voor de negende keer Vama Veche.

De plaatsen op de festivalaffiche zijn flink duurder geworden, want het aantal optredens werd gehalveerd. Het organiserende Het Entrepot programmeert nu enkel nog ‘s avonds concerten van opkomende bands. Nog meer dan in het verleden wil Vama Veche een gratis totaalpakket aanbieden, waarbij ook kinderen op hun wenken bediend worden.

Voor die kinderpret wordt gerekend op Atelier Recup en Circusatelier Woesh. Voor de jeugd en oudere jongeren zitten er workshops macramé en linux aan te komen. In de Botanieken Hof zal er ook plaats zijn voor een parkbibliotheek en een weggeefwinkel. Lachen kan dankzij Bij Gebrek Aan Beter, een collectief dat je aan de hand van interventies wakker wil houden.

Hack The City

Elke dag staan om 20 uur ook voorstellingen gepland in de kiosk van het Astridpark. Naast Bram Verrecas, de Brugse twintiger die momenteel te zien is in de film ‘Ventoux’, werden onder meer ook Dries Vienne & Lies Gallez, Julie Cafmeyer & Joeri Heegstra en het Brugse koor The Bare Necessities geboekt. Dagelijks zal er ook een jonge Brugse kunstenaar zijn of haar toekomstbeeld voor de stad visueel tot leven wekken en dit in het kader van Hack the City, het project van Het Entrepot voor de Triënnale Brugge 2015.

Vama Veche begint elke festivaldag om 14 uur en loopt tot 1 uur.

(svv)