Valerie Decleer te gast in Mu.ZEE met ‘De Reiziger’

Valerie Decleer en haar 'De Reiziger' zijn te gast in Mu.Zee. © ML
Redactie KW

Met ‘Duo’ gaat het publiek in dialoog met collectie Mu.ZEE in Oostende. In augustus presenteert Valerie Decleer uit Brugge er haar werk ‘De Reiziger’.

Elke maand presenteert Mu.ZEE in Oostende één kunstwerk gemaakt door een museumbezoeker. Het werk gaat een dialoog aan met een stuk uit de collectie van Mu.ZEE: een interpretatie, gesprek, vervolg of antwoord op het geselecteerde kunstwerk uit de collectie. In augustus is Valerie Decleer de gaste met haar olieverf op karton ‘De Reiziger’ (2016) waarmee ze de dialoog aangaat met het werk van Léon Spilliaert.

“Een man is onderweg. Zijn eindbestemming is onbekend. Zijn gezicht verraadt zijn rusteloze ziel. Is dit een begin of een einde, een ontmoeting of een afscheid?” zo omschrijft de kunstenares de sfeer en toon van het werk. “Mijn dialoog met het werk van Léon Spilliaerts ‘Zelfportret voor de spiegel’ situeert zich in het gebruik van grijzen en zwarten, donker-lichtschakeringen. Het getormenteerde karakter van de man wordt daardoor treffender. Het tafereel speelt zich af in een nachtelijke sfeer van eenzaamheid. De jongeman dwaalt rond en vindt zijn bestemming niet.”

www.valeriedecleer.exto.nl

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier