Vakantiekiekje lanceert modellencarrière van 27-jarige Oostendenaar

Maxim in de campagne die chauffeurs wijst op de nieuwe maximumsnelheid. (GF)

Maxim De Buck (27) uit Oostende postte vorige zomer een vakantiefoto van in Lanzarote. Zijn foto op Facebook en Instagram maakte prompt heel wat modellenbureaus wakker. “Aanvankelijk lachte ik hun interesse nog weg”, vertelt dit kakelverse fotomodel.

Maxim werkt tegenwoordig als fitnessinstructeur bij Vip Fit in Gistel en heeft nu ook een opleiding tot personal trainer gevolgd. Maar sinds kort is daar nog een jobje in bijberoep bijgekomen: Maxim komt sinds september ook aan de bak als model. “Dat is eigenlijk heel toevallig gekomen. Afgelopen augustus postte ik een foto op Facebook en Instagram van mezelf op reis in Lanzarote. Ik kreeg daar overweldigend veel positieve reacties op en plots kreeg ik ook berichten van modellenscouts.”

“Aanvankelijk vond ik dat een beetje belachelijk en lachte ik die interesse weg. Ik ben van nature ook eerder bescheiden en niet ijdel. Ik zoek nooit de belangstelling op, dus waarom zou ik daar dan op reageren, vond ik zelf. Maar ook mijn vriendin Natalia probeerde me te overtuigen. Ik reageerde daar eerst niet echt op, maar in september kreeg ik dan uiteindelijk nog een bericht van een modellenscout en toen heeft m’n vriendin me toch kunnen pushen om te reageren. Toen heb ik thuis wat foto’s genomen van mezelf met de zelfontspanner van m’n smartphone (lacht) om naar modellenbureaus te sturen.”

“Campagnes voor bier en sigaretten zou ik weigeren, ik wil er als personal trainer niet mee worden geassocieerd”, aldus Maxim De Buck. (GF)

Maxim stuurde zijn foto’s naar zes modellenbureaus en vijf daarvan wilden met hem samenwerken. “Ik had gedacht dat er misschien eentje positief zou reageren, dus ik was wel verrast, ja. Ik moest toen wel betere foto’s van mezelf laten nemen voor m’n portfolio en al snel volgden de opdrachten.”

Mannelijke angel

Maxim dacht dat hij heel af en toe eens een modellenopdrachtje zou mogen doen, maar het werd al snel meer dan dat. Hij stond onder meer al model voor de campagne die er ons attent op maakte dat we voortaan nog maximum 70 km/u mogen rijden op gewestwegen, hij dook op in verschillende reclamefolders zoals die van Aldi, toonde zich atletisch in een filmpje voor kogelvrije vesten en was de enige mannelijke angel op de Belgische catwalk van Victoria’s Secret, het populaire Amerikaanse lingeriemerk dat bekend staat voor zijn spectaculaire modeshows met wereldberoemde angels zoals de zusjes Gigi en Bella Hadid en Kendall Jenner.

Vakantiekiekje lanceert modellencarrière van 27-jarige Oostendenaar

En met de opdrachten, groeide ook de aandacht. “Ik had niemand gezegd dat ik wat bijkluste als model en ik dacht eerlijk waar dat niemand zou opmerken dat ik hier en daar eens model stond voor een campagne, maar daarin heb ik me toch lelijk mispakt”, geeft hij toe. “Zeker toen het promofilmpje van Temptation Island online werd gegooid.”

Maxim neemt voor alle duidelijkheid niet deel aan Temptation Island als koppel met zijn vriendin maar figureerde wel in het promoclipje waarin ook Annelien Coorevits te zien is. Annelien neemt hem zelfs eens stevig beet in het filmpje. “Annelien was zeer vlot en vriendelijk. Ik voelde me meteen op m’n gemak bij haar!,” besluit hij.

(BC – GF)