V.A.L.K. exposeert tijdens opening Corneliusfeesten in Aalbeke

V.l.n.r. zien we voorzitter Mieke Nottebaere, Bemen Everaert, Jean-Pierre Dejonckheere, Stiene Lefebvre, Paul Vandekerckhove, Rita Beyens, Kris Nuyts, Ann Desramaults en Ronny Vanhee. (Foto EDB)
Redactie KW

V.A.L.K. staat voor Vereniging Aalbeekse Liefhebbers Kunstenaars.

Elke dinsdag van 17 uur tot 21 uur maken de leden kunst in het vrij atelier in de kelder van OC Aalbeke. “We willen nog groeien en nieuwe leden zijn altijd welkom”, stelt voorzitter Mieke Nottebaere. “We zijn ook bereid om op andere dagen het atelier te openen.” De leden ondersteunen elkaar in het vrij atelier. “We zijn wel nog op zoek naar begeleiders om ons ook wat te helpen”, klinkt het bij het kunstenaarscollectief. Wie lid wil worden betaalt 20 euro lidgeld.

Vernissage

De vernissage van V.A.L.K. op de openingsdag van de Corneliusfeesten is een traditie geworden. De tentoonstelling dit jaar wordt eenvoudig gehouden. “We werken dit keer niet in een thema en stellen de vrije werken van onze leden tentoon. Er wordt gewerkt met verschillende materialen zoals aquarel, olieverf, mixed media, keramiek en beeldhouwwerkjes. Ongeveer tien van onze leden zullen exposeren. We kiezen om de twee jaar voor een thema en het jaar erop niet.”

De tentoonstelling in het OC wordt op vrijdag 15 september om 20 uur geopend en is op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur vrij toegankelijk.

(EDB)