Urbanus sluit dit jaar Muzikale Dinsdagen af

De organisatoren van de Muzikale Dinsdagen halen onder andere Urbanus naar Ieper. © TOGH
Redactie KW

In Ieper zullen er dit jaar opnieuw vier Muzikale Dinsdagen plaatsvinden. Op een persconferentie loste organisator Ri4vos de namen van de headliners.

Wim Vandamme en Bart Devos van Ri4Vos zaten op de persconferentie zij aan zij met de Ieperse schepen van Toerisme Jef Verschoore om het programma van de Muzikale Dinsdagen voor te stellen. “De samenwerking was al sterk en die is alleen maar nauwer geworden. Vandaar dat we samen met een eerste voorstelling van de Muzikale Dinsdagen 2015 naar buiten komen”, zegt Wim Devos.

De Muzikale Dinsdagen zullen dit jaar plaatsvinden op 14, 21 en 28 juli en 4 augustus. Op de Eerste Muzikale Dinsdag van de reeks is Meuris headliner. De frontman van onder meer Noordkaap en Monza komt een best of brengen van zijn 25-jarige carrière. Op dinsdag 21 juli heet de headliner CloClo ’69. “Een groep muzikanten uit de Antwerpse scene onder leiding van Pascal Deweze brengen covers van Claude François, vooral uit zijn oeuvre van voor 1969”, legt Wim Vandamme. “Voordien brengt de West-Vlaamse groep Brassaholic balkanmuziek met een hoek af.”

Kensington en Urbanus

Op 28 juli is de Nederlandse topband Kensington aan de beurt om op te treden op het historische Sint-Maartensplein. “Kensington is een pop- en rockgroep die echt groot is in Nederland. Ze stonden er onder meer als op Pinkpop”, zegt Wim Vandamme. “De groep die voor hen speelt is AC in DC, die covers van AC/DC speelt.”

De Muzikale Dinsdagen worden afgesloten op dinsdag 4 augustus. “De topper die avond is Urbanus en De Fanfaar. Traditiegetrouw sluiten we de laatste avond met een dj. Wegens het grote succes van vorig is het opnieuw Lisa Smolders die komt draaien.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier