Uniek samenspel tussen dwarsfluit en harp bij Kortrijks Lyrisch Toneel

Philippe Malfait op dwarsfluit en Magda Ilieva op harp zijn de muzikale gasten. © EDB
Redactie KW

Het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel (KKLT) pakt weer met een uniek nieuwjaarsconcert uit. Dit jaar is een Kortrijks duo de speciale gast.

Het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel brengt elk jaar twee operettes en tijdens de maand januari is er altijd een nieuwjaarsconcert. Voor de laatste voorstelling van het concert kan je op zondag 28 januari terecht in de Kortrijkse Schouwburg.

Sopranen Ann De Winter en Carine Viaene, tenor Stefaan Vandenbroucke en het vrolijke kinderkoor Sinjado’s zijn enkele van de gasten. “We proberen ook altijd speciale gasten uit te nodigen naar dit concert”, aldus voorzitter Guy Leleu.

We kijken daarbij vooral naar talent van eigen bodem.” Dit jaar komt Philippe Malfait (68), die dwarsfluit speelt, met zijn partner Magda Ilieva (56) op de harp. Het koppel woont in Marke. Philippe is een rasechte Kortrijkzaan. “Hij werkte zelfs voor de stad als verantwoordelijke bij de diensten infrastructuur van stad Kortrijk. Binnen de muziekwereld is Philippe bekend om zijn talenten op de dwarsfluit. Hij luisterde al heel wat concerten op en begeleidde al verschillende artiesten tijdens hun optredens.

Muisstil in de zaal

Magda Ilieva is een topmuzikante, die naast haar vele optredens nog altijd les geeft aan verschillende conservatoria. Ook in het Kortrijks conservatorium doceert ze. Samen vormen Philippe en Magda een uitzonderlijk duo! Waar zij optreden wordt het telkens muisstil in de zaal.”

Vorige zondag kwam een volle zaal toeschouwers genieten van het concert. Voor de opvoering van zondag 28 januari om 14.45 uur zijn er nog slechts enkele plaatsen vrij. Na de voorstelling is er een ‘meet & greet’ in de foyer met alle gasten. (EDB)

Kaarten kan je verkrijgen aan het loket van de schouwburg of via het nummer 056 23 98 55. Online bestellen kan via www.kltkortrijk.be via de knop ‘buy tickets’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier