Unie der Zorgelozen voor de laatste keer in de oude Scala in Kortrijk

Christine Van de Voorde, Mieke Six, Bram Lievens, Roselein Detavernier, Geert Six, Joon Bilcke, Dick Vanhoegaerden © Foto BWB
Redactie KW

Op 28 februari brengt de Unie der Zorgelozen de première van ‘Alain’ van Geert Six. “Het is de laatste voorstelling die we in de Scala spelen vooraleer men start met de verbouwingen van de zaal”, zegt stafmedewerker Joon Bilcke.

In het stuk ziet Alain zijn leven aan zich voorbijgaan. De grote en de kleine momenten die zich in zijn hoofd hebben genesteld, de dagen van vreugde en verdriet, de leermeesters van het leven en die van de liefde. Al snel wordt het Alain duidelijk dat het beter is om niet alles te vergeten. “Het is een spiegel die ons voorhoudt hoe we zijn geworden, wie we zijn en die ons vraagt of we daar nu echt tevreden mee zijn”, zegt artistiek leider Geert Six, die sinds lang zelf weer op de planken staat.

Verbouwingswerken

“Het doet me wel iets dat de gezellige oude huizen verdwijnen. Gelukkig blijft de zaal staan”, zegt actrice Mieke Six. “Net zoals met Alain in het stuk is dit afscheid nemen van de oude Scala.”

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier