Uncle Wellington’s Wives geselecteerd voor De Nieuwe Lichting

Redactie KW

Vorige maand bracht Uncle Wellington’s Wives een nieuwe single uit. Het gaat de groep van de Oostendse frontvrouw Frie Mechele voor de wind.

Na het muzikale duo Vloedt verwelkomt Studio Brussel een tweede Oostendse groep in de selectie van De Nieuwe Lichting 2015. “Een warme gitaar, belletjes, prachtige stemmen die ook meerstemmig communiceren, strijkers en ingetogen percussie die ergens als hoefgeklop klinkt. Bovendien is alles prachtig gearrangeerd. Deze band heeft meer dan één gave in huis, dat is duidelijk”, klinkt de enthousiaste omschrijving van het collectief op de website van de radiozender.

Frontvrouw Frie heeft al heel wat muzikale watertjes doorzwommen. “De groep bestaat uit zes leden van wie ik de enige uit Oostende ben. Als beroepszangeres volgde ik een opleiding aan het Lemmensinstituut. Momenteel ben ik bezig aan een master in het conservatorium van Antwerpen. Tussendoor geef ik muziekles. Ik breng binnenkort eigen werk uit onder de noemer Frie Maline, maar het aanbod om de rangen van Uncle Wellington’s Wives te versterken kon ik niet weigeren.”

Aandacht voor verhalend aspect

“Je zou onze stijl kunnen omschrijven als popfolk, al is het eigenlijk moeite om er een omschrijving op te plakken. Dat bedoelen we niet als een statement, maar eigenlijk zijn we echt niet in een hokje thuis te brengen. Fluisterpop komt aardig in de buurt”, lacht Frie. “We spenderen extra aandacht aan het verhalende aspect van onze nummers. Uncle Wellington’s Wives haalt zijn naam van een kortverhaal van Charles W. Chesnutt. De naam bekt goed en klinkt tegelijk universeel. Het kortverhaal is door weinig mensen bekend.”

(MF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht