Uitverkocht belevingsfestival in De Panne is groot succes

Redactie KW

Donderdag vindt de 7de editie van ‘BAD belevingsfestival’ voor iedereen plaats in een grote feesttent op het strand van De Panne.

Het festival staat garant voor een leuke mix van concerten, workshops en verwennerijen. Liefst 2.300 mensen met een beperking en hun begeleiders woonden de eerste festivaldag bij. Deze editie was dan ook volledig uitverkocht.

Naast de diverse muzikale optredens van onder meer Urbanus & De Fanfaar, Les Truttes en Laura Lynn, waren er ook heel wat workshops om aan deel te nemen. Het festival zet immers hard in op zowel de fysieke als financiële toegankelijkheid, alsook de actieve beleving voor iedereen. Op de ‘Esplanade’ werd zelfs een heuse workshopboulevard georganiseerd. Voor deze workshops werd onder meer beroep gedaan op de West-Vlaamse secundaire en hogescholen. Er was een belevingstheater, straatanimatie met muziek en dans, een spiegelpaleis met windturbines, sponsgooien, kijkdozen, een snoezelkar, smaak- en proeftenten en nog zoveel meer…

Dank zij de 30 verschillende Lionsclubs van West- en Oost-Vlaanderen konden de ticketprijzen en drankprijzen heel laag worden gehouden. Ook vormden de 105 aanwezige leden van de Lionsclubs een grote hulp om assistentie te verlenen om de rolwagentjes naar de verschillende workshops en standjes op het festivalterrein te begeleiden.

Op deze eerste festivaldag werd samengewerkt met ‘Intro Events’ dat vanaf heden door het leven gaat als INTER. Zo konden de ruim 2.300 bezoekers met een beperking genieten van een onvergetelijke zonovergoten dag aan het strand van De Panne.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier