"Uitroepteken achter beste sprong van ons leven"

02/06/17 om 00:00 - Bijgewerkt op 01/06/17 om 14:39

Okapuka van Ann Goeminne (54) en Frank Buyse (57) bestaat tien jaar en dat viert het artistieke echtpaar - Zij schildert en hij schrijft - op 10 en 11 juni met een bijzondere tweedaagse. Tien kunstenaars zullen tegelijk het beste van hun kunnen tonen op de unieke site van La Petite Fabriek in Doornik. Speciaal voor Krant van West-Vlaanderen maakte journalist Frank een reconstructie van Okapuka.

"Al van jongsaf was ik heel graag creatief bezig", vertelt Ann. "Modetekenen, ontwerpen, schilderen, academie... Maar het was altijd bovenop: bovenop mijn studies, bovenop mijn werk als verpleegster, bovenop mijn eerste gezin... Zo doofde de drang mooie dingen te creëren een beetje weg. Frank, mijn tweede relatie, vond dat jammer en moedigde mij aan. Intussen zaten we dus wel al in een samengesteld gezin met vier kinderen. Zelfs met deeltijds werken kwam het er nauwelijks van. Iémand moest het huishouden doen, hé. Frank was in zijn journalistenleven ook nogal druk. Of gewoon wég. Tot hij nogal drastisch eens thuiskwam met doek en verf en na mijn eerste werk meteen aandrong er voluit voor te gaan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!