Carine Coigné wint Personality Award in Kortrijk

De 'Personality Award' is een complete verrassing voor Carine Coigné. © TV
Redactie KW

Zaterdagavond zijn de Kortrijkse Tower Awards uitgereikt. Persoonlijkheid van het jaar is Carine Coigné. De Tower Awards – die naar de Broeltorens verwijzen – zetten ondernemende mensen, verenigingen of bedrijven in de kijker.

Ann-Pascale Mommerency en haar team van Kapcon organiseerden de verkiezing dit jaar voor de derde keer, een voortzetting van de Personality Awards van JCI Kortrijk. De winnaars worden bepaald door een jury en ook door stemmen van het publiek op voorhand en de feestavond zelf. Die avond vond zaterdag plaats in Kortrijk Xpo. Er waren 587 nominaties en 7.500 stemmen. Er werden 10 awards uitgedeeld.

Het was voor iedereen uitkijken naar de ‘Personality Award’. Carine Coigné, die aan de stad werkt, haalde het van genomineerden Stijn Debaillie en Jo Libeer. Carine Coigné zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt op de evenementen die door het stadsbestuur worden georganiseerd. “Ik had dit helemaal niet verwacht. De nominatie was al een grote verrassing, dit is de complete verrassing”, zegt ze geëmotioneerd. “Ik ben trots een ambtenaar van de stad te zijn.”

Dieter De Clercq en Gilles Verhaeghe van Café 56.
Dieter De Clercq en Gilles Verhaeghe van Café 56.© TV

Dieter De Clercq en Gilles Verhaeghe van Café 56 kwamen samen met enkele vrienden en sympathisanten. Café 56, vorig jaar uitgeroepen tot beste café van Vlaanderen, nam diverse initiatieven tijdens de Sinksenfeesten en opende een tijdelijke zomerbar langs de boorden van de Leie. Zij wonnen later op de avond de award voor Handelszaak van het Jaar.

Howest wint in de categorie 'Internationalisering'.
Howest wint in de categorie ‘Internationalisering’.© TV

Kristel Balcaen, directeur van DAE Global van Howest, tekende present met enkele medewerkers van de studierichting digital arts and entertainment (DAE) van Howest: Bente uit Nederland, Nicole uit Zuid-Afrika, Penny uit Griekenland, Sandra uit Macedonië, Jan uit Duitsland, Patrick uit Duitsland en Pablo uit Spanje. “Zij helpen onze studenten om games te leren ontwerpen en ontwikkelen. Onze school werd onlangs verkozen als de beste opleiding ter wereld.” Zij wonnen later op de avond de award in de categorie Internationalisering.

Carine Coigné wint Personality Award in Kortrijk
© TV

Andere awards waren weggelegd voor Reinhilde Debruyne bij Merkwaardige Award, Kopie Koffie voor het Beste Innoverend Concept, Thinkedge als Starter van het Jaar en de Tinekesfeesten werden de Vereniging van het Jaar. Het Lekkerste Gerecht van Kortrijk ging naar Olivier Vansteenkiste van restaurant d’Oude Burcht.

Carine Coigné wint Personality Award in Kortrijk
© TV

Veel sfeer op de Tower Awards.
Veel sfeer op de Tower Awards.© TV

(Peter Van Herzeele/foto’s en video Tom Vanderghinste)

https://www.youtube.com/watch?v=qKeMmmb8Kbg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier