Uitpas Oostende viert eerste verjaardag

Gaike Gavart, Sarah Braet en Annelies Dierickx-Visschers van de cultuurdienst met Schepen van Cultuur Bart Plasschaert. © ML
Redactie KW

Exact een jaar geleden lanceerde de stad Oostende de Uitpas, dé vrijetijdspas bij uitstek voor sport, cultuur en jeugdactviteiten. In 2015 werd de stad daarvoor zelfs bekroond met de titel van UiTgemeente van het jaar.

Uitpas Oostende is een vrijetijdspas waarmee iedereen voordelig aan tal van cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten kan deelnemen. Uitpas is ook een spaarkaart: je spaart er punten mee waarmee je kan deelnemen aan een activiteit bij een Uitpas-aanbieder. Bij elke activiteit scan je de kaart aan een Uitpas-zuil of aan een balie. De gespaarde punten kunnen dan ingeruild worden voor bijvoorbeeld een korting op de toegangsprijs, een gratis drankje, een gadget.

Voor deze speciale gelegenheid werd op Erfgoeddag de parking aan de zeevaartschool Koninklijk Werk IBIS getransformeerd tot een heuse maritieme Uitpasmarkt waar van alles te beleven viel. De pashouders werden door de organisatoren op deze heuglijke dag extra verwend. Wie het wou kon zich bijvorbeeld een heuse Uitpas-tattoo laten zetten. Ook Schepen van Cultuur Bart Plasschaert ging de uitdaging aan: “Het spreekt voor zich dat ik een enorme voorstander ben van Uitpas. Cultuur is een basisrecht en deze vrijetijdspas beantwoordt hieraan in verschillende opzichten. Mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken van verschillende soorten activiteiten, dat is waar Uitpas voor staat.”

In een jaar tijd gingen er maar liefst 3000 Uitpassen over de toonbank. Op www.uitinoostende.be vind je de volledige lijst waar je met de Uitpas terecht kunt.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier