Uitgeweken Bruggelingen lanceren crowdfunding voor nieuw dancefestival

Redactie KW

Samen met drie vrienden lanceren de naar Gent uitgeweken Bruggelingen Jeroen Decroos en Jan-Willem Hoste op donderdag 28 januari een crowdfundingactie om het nieuwe dancefestival Hart te kunnen organiseren.

Van zodra ze 30.000 euro ophalen, komt het festival er. “Bij ons weten is dit de eerste keer dat een soortgelijk initiatief genomen wordt om een festival met elektronische dansmuziek op de rails te krijgen.”

Samen met zijn voormalige Brugse klasgenoot Jan-Willem Hoste en enkele studiegenoten stampte de naar Gent uitgeweken Sint-Michielsnaar Jeroen Decroos twee jaar geleden Vlammenwerper uit de grond. Deze organisatie zette al een reeks alternatieve house- en technoparty’s op in de Arteveldestad. Op vrijdag 12 februari komt de negende editie van Vlammenwerper er aan. Deze editie valt ook middenin de crowdfundingactie die Decroos en Hoste samen met drie vrienden opgestart hebben.

“Zoals iedereen weet, steekt I Love Techno dit jaar de grens over. Het festival zal niet langer in Gent, maar in het Franse Montpellier georganiseerd worden”, schetst Decroos. “Omdat wij dit als een enorm verlies ervaren, willen wij onze schouders zetten onder een alternatief.”

Op zoek naar 30.000 euro

Dit nieuwe dancefestival zou Hart moeten worden. Als voornoemd vijftal voldoende centen bij elkaar weet te harken, zal Hart op vrijdag 6 mei in het ICC in het Citadelpark in Gent plaatsvinden. De crowdfundcampagne gaat op donderdag 28 januari van start en duurt een maand. “Het festival komt er van zodra we 30.000 euro ophalen, wat gelijk staat voor een derde van de totale productiekost van ons festival en duizend tickets aan 30 euro per stuk”, legt Decroos uit.

De rest van hun budget hoopt voornoemd viertal bij elkaar te krijgen via sponsoring en de verkoop van tickets via de crowdfundingcampagne.

(svv)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.