UGent Prof Rik Coolsaet geeft zegen voor boek over Negenjarige Oorlog

Redactie KW

Ruim 530 Gullegem- en Moorselenaars zijn sinds 13 april een nieuw heemkundig boek over hun dorp rijker. Dat werd voor de heemkundige kring De Meibloem geschreven door één van haar stichters, E.H. Roger Witdouck (83) en kreeg meteen de zegen van UGent-professor en historicus Rik Coolsaet.

Het 150 bladzijden tellende werk belicht de Negenjarige Oorlog van 1688 tot 1697 tussen de Fransen onder Lodewijk IIV en de andere geallieerde mogendheden en vooral dan de invloed hiervan op de bevolking in beide dorpen. “Een tijd van onzekerheden, angst en twijfel, die zich momenteel, maar dan meteen op wereldschaal, herhaalt in deze tijd”, zegt professor Coolsaet, die het voorwoord schreef voor het boek.

Ongeveer 450 leden van de heemkring kregen het boek als een gratis luxe-editie van hun heemkundig tijdschrift ‘Het Meiboompje’. Ruim 80 Moorselenaars en andere geïnteresseerden kochten het boek voor 18 euro als een aparte aanwinst voor hun collectie.

Geïnteresseerden kunnen het boek nog bestellen bij Magda Vanneste, telefonisch op 056 41 08 of via e-mail magda_vanneste@skynet.be.

(AV – Foto RSW)