Tweede Stadstaptoe in Menen weer een schot in de roos

De Stadstaptoe anno 2018 werd een groots muzikaal spektakel met meer dan 150 muzikanten. © NV
Redactie KW

Zondag vond de tweede editie van het gratis evenement Stadstaptoe plaats in Menen.

In 2009 organiseerde vzw wijkcentrum de Koekuit ter afsluiting van het 50ste Koekuit-in-Feest al een eerste taptoe. Drie korpsen – de Sint-Jozefsharmonie, Fleming Pipe Band en Drumspirit – zorgden toen op de terreinen van het Koekuitcentrum in de Hogeweg voor een onvergetelijk korpsmoment.

Het werd de vzw algauw duidelijk dat een dergelijk groot evenement onmogelijk enkel en alleen door hen gedragen kon worden. Het wijkcentrum zocht ondersteuning bij het stadsbestuur van Menen. Zo zag Stadstaptoe het levenslicht. “In 2014 ontvingen we de mensen van het wijkcentrum met open armen. Daar waar het kon, ondersteunden we dit toch wel spectaculair muziekevenement vanuit onze stadswerking. Meteen lanceerden we de term Stadstaptoe. Het muzikale spel zat op de wagen“, zegt schepen van Cultuur Griet Vanryckegem.

Op zondag 29 juni 2014 speelden de Volksharmonie Sint-Jozef, de Red Hackle Pipe band, WIK Oostende en Drumspirit een onvergetelijke eerste Stadstaptoe. De reacties waren lovend. Het evenement was in samenwerking met de Stad Menen dus zeker voor herhaling vatbaar.

Meer dan 150 muzikanten

Ondertussen zijn we vier jaar verder en was de tijd rijp voor een tweede Stadstaptoe in Menen. “Ik ben zeer blij dat we zo’n uniek evenement in onze grensverleggende stad mee op de kaart kunnen zetten”, aldus Griet Vanryckeghem.

De Stadstaptoe anno 2018 werd een groots muzikaal spektakel met meer dan 150 muzikanten. Tekenden dit jaar present: Showband Calypso uit Zwevegem, drumband Moed en Vlijt uit Kuurne, Pipers Yspo uit Ieper en ook de Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef uit Menen.

(NV)