Tweede sessie huiskamerconcerten in Roeselare

In februari was de eerste reeks huiskamerconcerten meteen schot in de roos. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

In het laatste weekeinde van april kan je terecht in 33 woonkamers in Roeselare voor de tweede reeks huiskamerconcerten. Villa Roslar 1 was in februari al een gigantisch succes. Online inschrijven voor reeks twee kan vanaf nu.

Villa Roslar, de huiskamerconcerten, zijn een schot in de roos. Roeselarenaars stelden massaal hun living ter beschikking voor een kleinschalig concert. Tientallen grote en kleine muzikanten boden zich aan om op een van die locaties een gratis of bijna gratis optreden te verzorgen.

Het doel van het initiatief is in elk geval bereikt: Roeselarenaars samen brengen rond muziek en jong talent een podium geven. Het systeem is simpel. Een kandidaat-huiskameraanbieder meldt zich aan op de cultuurdienst. Hij of zij beslist hoeveel publiek de woonkamer aankan. De organisatie vraagt wel om de helft van de zitjes beschikbaar te houden voor mensen die zich via de website van de stad inschrijven. Zo vermijdt men dat een huiskamerconcert een veredeld familie- of vriendenfeestje wordt en zorgt men er voor dat wildvreemde stadsgenoten elkaar informeel kunnen leren kennen.

27-28-29 APRIL

Deze tweede reeks concerten loopt op 33 locaties op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 april. Op vrijdag is er klassiek bij Grete Vandenborre in de Vierwegstraat, muziek/poëzie bij Bart en Annelies Vandenbroucke in de Iepersestraat, zingt Tom Cosmel in LOKAAL en klinkt er jazz in de K-trolle. Verder nog kleinkunst in Open School Roeselare en operette bij Samyn-Noordlaan. Karel Vercruysse speelt bij de familie Dejonckheere in de Ardooisesteenweg, er klinkt accordeon bij Celine Ver Eecke en kamermuziek in R&breakfast in de Stationsdreef.

Op zaterdag is er een concert bij de families Melsen (klassiek), Deboutte (blokfluit), Crabbe-Bruneel (Sweet Chili popcovers), Verhaest (Weekend Stranger), Ledoux-Van Wambeke (Fijnkost blues), Soete (klassiek en folk), Mortier-Hollevoet (klassiek en Frans chanson), De Decker (covers), Decramer-Imants (ambient), Ral-Demeyer (folk), Samyn (electro-pop), Laflere (indiepop) en bij Barbier Mr. Steve (blues).

APERITIEFCONCERTEN

Op zondag tenslotte zijn er veel aperitiefconcerten met country en folk, Les Tailles Rondes, Stella en Louise, DATswingdt, Franse chanson met MAGIE, Memphis en Broos Vyncke, Harry Callens, Mérith&Floor, Rudyard the Gentle en De Skeeve Skoojers. In de Godelievekerk is er om 16 uur nog een extraatje met de 8ste symfonie van Beethoven door het Symfonisch Orkest Nuove Musiche.

Ofwel nodigt een huiskamereigenaar u persoonlijk uit of u kunt online inschrijven via de website van de stad. Daar vind je ook alle data, adressen en info over de artiesten. De meeste concerten zijn gratis. (BCR)

Meer info en inschrijven op www.roeselare.be/vrije-tijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier