Tweede Perefeesten op Emelgem ‘Platse’

Gwendoline Priem, Marilyn Lemiengre, Stijn Denolf en Jeroen Samyn vormen het organiserend comité achter de feesten. © (Foto Wim)
Redactie KW

In het weekend van 15, 16 en 17 juli heeft de tweede editie van de Perefeesten plaats. “Onze eerste editie van vorig jaar was een groot succes en we zijn er zeker van dat dit ook nu weer het geval zal zijn”, zegt Gwendoline Priem van het comité Perefeesten. “Er zijn op zondag optredens met toppers als Bandit.”

Nadat het Halfoestcomité stopte met Peerommegang werd er in café Mandeldaele een nieuw initiatief met een nieuw comité opgezet: de Perefeesten. “Omdat we 15 augustus geen geschikte datum meer vonden opteerden we om de Perefeesten (nieuwe naam om in de geest van Peerommegang te blijven) halfweg juli te organiseren. En dat was vorig jaar meteen een schot in de roos.” Behalve enkele kleine wijzigingen is het programma op dezelfde leest geschoeid.

“Vrijdag 15 juli is er om 19 uur in de tent de Perenquiz met algemene vragen. Ploegen van vier personen (vorig jaar waren er 23 ploegen) kunnen daarvoor inschrijven en per ploeg betaalt men 12 euro. Iedereen heeft prijs. Zaterdag is er een ‘levend tafelvoetbal’-tornooi, dat gespeeld wordt op een soort extra grote minivoetbaltafelbord. De jeugd begint om 10 uur, de volwassenen om 11 uur. De ploegen bestaan uit 6 personen en per ploeg vragen we 50 euro inschrijvingsgeld (voor de jeugd is het tornooi gratis). Daarin zijn wel de verzekering, drankkaarten en een aandenken begrepen. Er is eveneens een ‘zuipbeker’ te winnen. Om 19 uur is er een optreden van de François Toorré-band en dat zijn muzikanten van de vroegere Bobby Setter-band, maar zonder Bobby Setter zelf.”

Optredens

Zondag zullen de late feestvierders toch vroeg moeten opstaan als ze willen deelnemen aan de hengelwedstrijd aan de vaart. “Inschrijvingen gebeuren in de tent”, vervolgt Gwendoline. “‘s Middags is er barbecue met Barbecook (vorig jaar waren er 250 eters) en daarvoor moet je uiteraard ook inschrijven. Volwassenen betalen 12,5 euro (4 stukken vlees), kinderen tot 12 jaar 6,5 euro. In de namiddag is er kidsnamiddag met een spellenparcours, bollo smito, volksspelen… en met tal van mooie prijzen. Diezelfde namiddag is er de perenworp vanuit een raam van café Mandeldaele. Er worden geen peren, maar wel snoep en beren voor de kinderen gegooid.”

Van 14 tot 19 uur zijn er in de tent diverse optredens. “De topper van de namiddag zijn de ‘Bandits’ en verder komen ook nog Marijke Vannes, Dina Rodrigues en Herbert Verhaeghe (Radio 2). Voor de kinderen staan er op zaterdag en zondag springkastelen.”

Voor de quiz, het levend tafelvoetbaltornooi en de barbecue moet er vooraf ingeschreven worden, ten laatste tegen 10 juli, in café Mandeldaele aan het Emelgemseplein of via e-mail perefjstn@hotmail.com. Eind juni wordt krijgen alle Emelgemnaren een boekje in de bus met het programma en uiteraard ook de vele sponsors die ook nu weer achter dit mooi initiatief staan. “Waarvoor onze dank”, zegt Gwendoline, die met Marilyn Lemiengre, Stijn Denolf en Jeroen Samyn het organiserend comité achter de Perefeesten is. “En vergeet ook niet onze 20 vrijwilligers die de dag zelf de handen uit de mouwen steken”, besluit ze. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier