Tweede langspeelfilm van regisseur Bavo Defurne naar Toronto

26/07/16 om 17:55 - Bijgewerkt om 17:55

'Souvenir' beleeft zijn Noord-Amerikaanse première op het Toronto International Film Festival, dat plaatsvindt van 8 tot 18 september.

Tweede langspeelfilm van regisseur Bavo Defurne naar Toronto

Bavo Duferne © Facebook / Fabrizio Maltese

Dat heeft de festivalorganisatie dinsdag aangekondigd. De wereldpremière is weggelegd voor het Filmfestival van Angoulême, eind augustus.

In 'Souvenir' speelt Isabelle Huppert de rol van Liliane. Als 'Laura' was ze ooit de rijzende ster aan het firmament van het lichte lied. Ze nam zelfs deel aan de European Song Contest. Vandaag is ze vergeten. Ze leidt een teruggetrokken bestaan in een appartement volgestouwd met relikwieën uit haar glorietijd en komt aan de kost in een vleeswarenfabriek waar ze laurierblaadjes op paté legt. Daar is het dat ze de 22-jarige Jean ontmoet.

"Maanden hebben we stil gewerkt in donkere studio's en nu mogen we eindelijk ons resultaat gaan presenteren, dan nog wel te midden van de wereldtop", zegt Defurne, die met 'Noordzee, Texas' in 2011 zijn speelfilmdebuut maakte.

Naast Isabelle Huppert zien we onder andere Kévin Azaïs en Johan Leysen.

'Souvenir' is een productie van Yves Verbraeken voor Bonjour Pictures. De film kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!