Tweede editie voor Splinters in Kuurne

Redactie KW

De interesse in het gratis eendaags festival groeit ook buiten de gemeentegrenzen en provinciegrenzen.

Onder het motto ‘Splinters lijmt’ worden verschillende locaties in Kuurne met elkaar verbonden en gaan de organisatoren op zoek naar de dorpssfeer anno 2017. Hoeve Vandewalle vormde daarbij in de namiddag het middelpunt waar de bezoekers op zaterdag gezellig terecht konden in het dorpscafé. ‘s Avonds transformeerde de Hoeve in een donkere club met livemuziek en dj-sets.

Camping Goulash

Maar ook op andere plaatsen zorgden acts voor de nodige ambiance en gezelligheid. Onder meer op de parking van het gemeentelijk zwembad kon je terecht voor camping Goulash, een feest van één vierkante meter, gebracht door Fanfaar Fatal.

Fanfaar Fatal kreeg vanaf minuut één de vlam in de pan. Wie een van de drie voorstellingen van camping Goulash bijwoonde, kreeg een maaltijd die bestond uit goulash en daarna een shot Slivovitsh,. Dat is een brandewijn die wordt gedestilleerd uit pruimen, een typische drank van Midden-Europa en de Balkan. Bovendien kregen de deelnemers nog een voorstelling door Fanfaar Fatal.

Huiskamer-restaurants

Wie zich vooraf inschreef op de website van het festival kon gezellig tafelen in een van de negen Kuurnse huiskamers waar de gastheer of -vrouw klaarstond. Jan Decorte en zijn echtgenote Gerda Vanderhaeghen gaven zich op als gastheer- en vrouw. Zij namen voor de tweede keer deel aan het festival en stelden hun huiskamer open om er acht gasten in te ontvangen.

“Op de menukaart stonden deze avond alleen maar gerechten die klaargemaakt worden met kip, of met eieren die onze eigen kippen leggen”, aldus Jan. Hij bereidde samen met zijn vrouw alle gerechten. “We starten de avond met quiche en kip teriyaki. Daarna volgt pasta carbonara. Als hoofdgerecht serveren we kip tikka masala. Daarna komt het dessert: crème brûlée, met koffie of thee en meringue. Wie we over de vloer zouden krijgen, dat wisten we pas even op voorhand. De avond was dus zowel voor ons als onze gasten een echte verrassing.”

Eigen parcours samenstellen

Aan de tafel van Jan en Gerda werd er echter zaterdagavond niet enkel West-Vlaams gepraat. Ook vier Nederlanders schoven mee aan tafel. Het Nederlandse gezelschap had er een rit voor over van twee uur om erbij te zijn. Opmerkelijk aan Splinters is dat de interesse in het gratis eendaags festival ook ver buiten de gemeentegrenzen en provinciegrenzen groeit.

Wie Splinters bijwoont stelt zijn eigen parcours samen om hem langs unieke locaties te voeren. De locaties blijven geheim. Op Splinters worden de deelnemers per sms doorheen het parcours geloodst.

Spijtig genoeg moest dj Faisal verstek laten gaan voor zijn set op deze editie. Op de valreep wisten de organisatoren Hush Hefner te strikken, een waardige invaller die uit dezelfde stal komt als Faisal.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier