The Herbaliser komt naar jazzfestival in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het Roeselaarse jazzfestival RSL Jazz krijgt een vervolg. Na de tuinen van Brood en de bunker in de Sint-Hubrechtstraat vorig jaar is de Roeselaarse landmark Hanekop op de Kop van de Vaart de nieuwe locatie.

The Herbaliser, Guillaume Perret, Azure Mortal, Compro Oro, Cory Henry, Yves Peeters, Tuur Florizoone, Labtrio en SCHNITZL zijn de namen op de affiche van de tweede editie van het Roeselaarse jazzfestival RSLjazz. Ook dit jaar gaan het Comité Kop van de Vaart, De Spil en de stad Roeselare samenwerken met Gent Jazz om een mooie affiche naar Roeselare te halen.

Wie er vorig jaar in de tuinen van Brood bij was, weet dat er een tweede editie moest komen. De organisatoren verrassen dit keer met een nieuwe locatie aan de kop van de vaart. De leegstaande veevoedertoren van Hanekop en het stuk doodlopend Trakelweg zijn de locatie voor RSLjazz16 op zaterdag 28 en zondag 29 mei. In de gebouwen zal je bars en gezonde slow foodstores vinden alsook kleinschalige optredens en dj-sets.

De organisatie gaat opnieuw de samenwerking aan met lokale sociale projecten. Op de kaai zelf verrijst het hoofdpodium van het halfbroertje van Gent Jazz. Tickets zijn al te koop via www.despil.be. Een zaterdagticket kost 15/17 euro, op zondag betaal je 10/12 euro en een weekendticket kost in vvk 18 euro en add 20 euro.

Alle info: www.roeselarejazzfestival.be

(BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier