Twee West-Vlaamse talenten schieten eerste liveshow The Voice op gang

Agnes De Raeve zingt Demi Lovato. (Foto VTM)
Redactie KW

Vanavond is het zover. Na de wekenlange audities en bikkelharde battles krijgen we de liveshows van The Voice voorgeschoteld. Twee van de resterende drie West-Vlamingen mogen al meteen hun kunnen tonen.

Na de laatste Battle zijn de teams van Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi compleet. Elke coach heeft tijdens de Battles moeilijke keuzes moeten maken: ze konden elk maar 6 van de 12 talenten uit hun eigen team meenemen naar de liveshows. Daarnaast hebben ze elk 2 kandidaten uit het team van een andere coach ‘gestolen’ via de Steals. Axelle, Bent, Koen en Regi hebben dus elk een team van 8 unieke stemmen samengesteld. Van de 32 stemmen mag de helft zich al bewijzen vanavond in de liveshows.

Het startschot van de liveshows wordt gegeven in ‘t Kuipke in Gent. Nadat Roberto Pakal vorige week de boot miste, zijn nog vier West-Vlamingen in de running. In het team van Bent Van Looy vinden we Demi Eestermans terug, die al tijdens de audities gebombardeerd werd tot een van de grote favorieten. Van Looy had overigens ook Lindsey De Bolster uit Jabbeke in zijn team, maar zij is ondertussen verkast naar het team van Koen Wauters. Koen heeft overigens nog een West-Vlaamse in zijn team: Agnes De Raeve uit Oostrozebeke.

Van de drie West-Vlaamse kandidaten worden er al twee voor de leeuwen geworpen vanavond. Demi Eestermans en Agnes De Raeve zijn bij de gelukkigen. Demi brengt Close to me van The Cure en Agnes brengt Neon Lights van Demi Lovato.

Per team stuurt elke coach één kandidaat onmiddellijk door naar de volgende ronde én kiest het publiek per team hun publiekslieveling uit: de kandidaat met het hoogst aantal publieksstemmen gaat door. Voor de andere 2 kandidaten van elk team stopt hier het Voice-avontuur. Kijkers thuis kunnen stemmen op hun favoriete kandidaat door de voornaam te sms’en naar 6677. Na deze eerste liveshow zullen dus 8 kandidaten spijtig genoeg afvallen. De andere 8 zijn alvast verzekerd van een plek in de derde liveshow.

The Voice van Vlaanderen, op vrijdag 18 april om 20.35 uur op VTM.