Twee weken lang muziek in openluchttheater in Oostende

CocoRosie is een van de acts die er te zien zal zijn © Flickr / GF
Redactie KW

Lust For Live, de co-producent achter Openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen, lanceert het concept deze zomer ook in Oostende.

In het Maria-Hendrikapark komt een tijdelijk amfitheater, waar er van 18 tot en met 30 augustus optredens zullen plaatsvinden.

De naam van het nieuwe evenement – Openluchttheater – spreekt voor zich: de artiesten komen onder de blote hemel hun ding doen. In het Maria-Hendrikapark is dat op de evenementenweide nabij de watertoren. “Wij organiseren dit al 15 jaar in Antwerpen en achtten nu de tijd rijp voor het opstarten van een gelijkaardig iets op een tweede locatie”, vertelt Tom Vekemans van Lust For Live. “We hebben daarover onderhandeld met diverse steden, maar in Oostende troffen we mensen die een sterke dynamiek ontwikkelen en die de stad (willen) doen bruisen. Ik denk dus dat we met Oostende de goede keuze hebben gemaakt.

“Wij zien dat dus volledig zitten en het is de bedoeling om ook de komende jaren met dit evenement naar hier te komen.” Het wordt alleszins een logistiek huzarenstukje, want in ‘t Bosje wordt een heus concertdorp opgetrokken met onder meer een groot podium, containerloges, een arena met 750 zitjes (kan uitgebreid worden tot 1.100 plaatsen) en een achterliggend terras waar iedereen steeds gratis terecht kan. De optredens vinden ‘s avonds plaats, maar de site is elke dag vrij toegankelijk vanaf 11 uur.

Schepen van toerisme Johan Vande Lanotte en Tom Vekemans van Lust For Life, co-producent achter Openluchttheater Rivierenhof (Antwerpen) samen op de site in het Maria-Hendrikapark waar het amfitheater zal worden opgetrokken.
Schepen van toerisme Johan Vande Lanotte en Tom Vekemans van Lust For Life, co-producent achter Openluchttheater Rivierenhof (Antwerpen) samen op de site in het Maria-Hendrikapark waar het amfitheater zal worden opgetrokken.© Rio

Men kan er bij een wandeling door het idyllische park terecht voor een hapje en drankje, terwijl er ook doorlopend kinderanimatie is voorzien. “We verheugen ons op de komst van het Openluchttheater omdat het perfect aanleunt bij de andere zomerse activiteiten in de stad”, aldus schepen voor toerisme Johan Vande Lanotte. “Het programma omvat diverse muziekgenres, familievoorstellingen en comedy. Een goeie mix, gebracht in een prachtige groene omgeving. Dit is een aanbod dat ongetwijfeld velen zal kunnen bekoren en het vormt anderzijds geen concurrentie voor de vaste waarden als TAZ, de Paulusfeesten en noem maar op. Integendeel, het zorgt voor nog meer afwisseling in de activiteitenkalender.”

Urbanus en Admiral Freebee

Op de (voorlopige) affiche staan in elk geval namen die bekend in de oren klinken. Urbanus bijt de spits af en daarna volgen Les Truttes (gratis), Magnus, Cocorosie, Admiral Freebee, Kapitein Winokio, Wim Mertens, Cookies and Cream (gratis), Tourist, Rymer & Isolde et Les Bens en Taxiwars + Tape Cuts Tape.

Op 25 augustus is een ‘specialleke’ geprogrammeerd: een mega-comedyvoorstelling met MC Jezus, David Galle, Gunter Lamoot en Freddy De Vadder. Dat wordt ongetwijfeld de ‘avond van de rode oortjes’!

(Rio)

>> Tickets kan je nu al aanschaffen bij Toerisme Oostende (Monacoplein 2) of op de webstek www.openluchttheateroostende.be waar je ook alle gedetailleerde info over het Openluchttheater vindt.