Twee televisiesterren voor Eigen Kweek

© FODI
Redactie KW

De televisieserie Eigen Kweek heeft tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren twee sterren weggekaapt.

De dramareeks Eigen kweek was in vier categorieën genomineerd en ging uiteindelijk met twee sterren naar huis.

Sien Eggers haalde het in de categorie beste actrice onder meer van haar medespeelster in de serie Maaike Cafmeyer. In de categorie beste acteur moest Wim Willaert wel de duimen leggen voor Matteo Simoni. Als beste drama trok Eigen Kweek aan het langste eind, maar in de categorie populairste televisieprogramma, een prijs uitgereikt door de kijkers, ging de televisiester uiteindelijk naar de soap Thuis.

Ook de Filipijnse Eigen Kweek-zusjes Nenita en Julita stalen nog even de show toen ze de prijs van beste presentatrice mochten uitreiken. Ze hadden een speciale boodschap voor alle West-Vlamingen : ‘We zien junder geiren”, klonk het in nagenoeg vlekkeloos West-Vlaams. De prijs ging uiteindelijk naar Kathleen Cools.

“Het was ongelooflijk plezant om in Heuvelland te mogen opnemen”, zei regisseur Joël Vanhoebrouck. Eerder op de avond mocht ook actrice Sien Eggers naar voor komen om de prijs van Beste actrice in ontvangst te nemen. “Wat moet ik daarop zeggen ? Nu moet ik wel de hele wereld bedanken”, glimlachte ze. “Dankjewel voor de fijne samenwerking met zo’n fijne ploeg.”

(IN/PADI)