Twee jonge muzikale talenten sluiten Wintervariaties in Veurne af

Frederik Daelemans © JT
Redactie KW

Op zaterdagavond 24 februari sloten twee jonge muzikale talenten Frederik Daelemans en Mathilde Wauters, de Veurnse Wintervariaties af. Dit gebeurde in het historisch kader van het kasteel Sint-Flora in de Moeren.

In de orangerie van het gerestaureerde kasteel genoten een honderdtal liefhebbers van de magische klanken die de twee jonge artiesten uit hun instrument toverden. Frederik Daelemans is 16 jaar en begon zijn cellostudie reeds op zesjarige leeftijd. Hij volgde les aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier.

Ondertussen trad hij op in binnen- en buitenland en mocht hij als solist spelen bij de orkesten ‘Academia’ en ‘Vivarte’. In 2016 speelde Frederik voor de eerste maal als ‘Jong Talent’ bij ‘Arte Amanti’ in Zaffelare. De jonge cellist is nu voor het tweede jaar leerling van Justus Grimm in het conservatorium van Antwerpen, als ‘Jong Talent’. Daarnaast is Frederik ook bezig met het componeren en produceren van elektronische muziek.

Mathilde Wauters
Mathilde Wauters© JT

Mathilde Wauters (23) kreeg haar eerste harples op vijfjarige leeftijd van haar zus Emma. Later volgde ze les aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Eline Groslot en aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Na het behalen van haar Masterdiploma in 2017, perfectioneert ze zich in het conservatorium van Parijs bij Isabelle Moretti.

Mathilde was laureaat van verschillende nationale en internationale wedstrijden, waaronder het internationale concours ‘Felix Godefroid’ en de nationale wedstrijden ‘Harpegio’ en ‘Belfius Classics’ Ze nam reeds een cd op en concerteert geregeld in kamermuziekverband met Emma Wauters, met wie ze een harpduo vormt.

Na de twee gesmaakte optredens bedankte schepen Nathalie Delva het talrijk opgekomen publiek voor hun aanwezigheid op de voorbije Wintervariaties en lichte een tip van de sluier op van de komende Lente- en Zomervariaties die nu zelfs in de fusie-dorpen van Veurne zullen doorgaan. Een receptie sloot de laatste ‘Wintervariaties’ af.

JT/foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier