TV-programma Wat Als? genomineerd voor prestigieuze Gouden Roos

Redactie KW

Wat Als? is genomineerd voor een Gouden Roos, een van de meest gerenommeerde tv-prijzen ter wereld. Het vtm-programma, gemaakt door productiehuis Shelter, maakt kans op een prijs in de categorie ‘Comedy’. Dat heeft de organisatie van de Gouden Roos dinsdag aangekondigd. West-Vlaming Günther Lesage is een van de vaste acteurs in Wat als?

Wat Als is dit jaar het enige Belgische programma dat genomineerd is. Wat Als? is het succesvolle sketchprogramma van Shelter, dat eerst op 2BE te zien was en later op vtm. Het eerste seizoen lokte wekelijks meer dan een kwart miljoen kijkers. De Vlaamse Mediamaatschappij heeft intussen al een tweede reeks besteld. De Gouden Roos wordt uitgereikt in het Zwitserse Luzern op 10 mei. Eerder wonnen de Belgische programma’s De Mol (Eén) en Benidorm Bastards (2BE) een Gouden Roos. In november won Benidorm Bastards, ook een productie van Shelter, in Amerika de International Emmy Award voor Beste Comedy.

Wat als… ze winnen?

In Wat Als? brengen 10 vaste acteurs, waarbij onder meer Günther Lesage, Bruno Vanden Broecke en Charlotte Vandermeersch absurdes sketches over hypothetische situaties, zoals ‘Wat als bakkers dokters waren?’ of ‘Wat als het internet al vroeger bestond?’.

>> Bekijk hier een fragment : http://vtm.be/wat-als/artikel/wat-als-jezus-een-politicus-was