Tuinstudio van Greta Callens uit Waregem kan 'De Barak van Bartel' worden

25/09/16 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:00

Sinds vorige week gaat tv-presentator Bartel van Riet op Discovery Channel op zoek naar het mooiste tuinhuis van de Lage Landen. Een van de geselecteerde bouwwerken is de tuinstudio van Greta Callens en haar kinderen Arne, Emiel en Liselore uit de Eikenlaan in Waregem.

Tuinstudio van Greta Callens uit Waregem kan 'De Barak van Bartel' worden

Greta Callens is nu vrijdag te zien in 'De Barak van Bartel' op Discovery Channel. © ED

Het tuinhuis werd in de jaren negentig gebouwd door Greta's echtgenoot Pieter-Jan Janssen. Maar toen hij in 2010 plots ziek werd en kort daarna overleed, beslisten Greta en de kinderen om het tuinhuis verder om te bouwen tot een heuse studio als eerbetoon aan Pieter-Jan. Het ronde tuinhuis, met kegelvormig dak, werd heringedeeld met een slaapzolder, een zithoek, keukentje en een badkamer.

De juryprijs werd intussen uitgereikt, maar voor de publieksprijs kan er online gestemd worden. "De tuinstudio is een project van ons gezin, waarbij we onze talenten hebben samen gegooid. Ik vind het een heel mooi eerbetoon aan Pieter-Jan dat de tuinstudio op deze manier in de belangstelling komt te staan. Ook de kinderen zijn bijzonder trots en zien dit als een nieuwe waardering voor hun papa", vertelt Greta Callens.

'De Barak van Bartel' is op vrijdag 30 september om 21 uur op Discovery Channel. Op www.debarakvanbartel.be kan je stemmen op de tuinstudio.

(ED - foto ED)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!