Tristan Vincent wint 34ste Roel Vandenheedeprijs

Tristan Vincent (midden) won de 34ste Roel Vandenheedeprijs. © Jan
Redactie KW

Op het jaarlijkse laureatenconcert van de Tieltse Stedelijke Academie voor Woord en Muziek, afdeling Pittem wordt elk jaar de Roel Vandenheedeprijs uitgereikt. Dit jaar viel de eer te beurt aan Tristan Vincent.

De Roel Vandenheedeprijs wordt uitgereikt aan een muzikant die zich bijzonder inzet zowel binnen de muziekschool als in de Pittemse fanfare. Deze prijs betuigt elk jaar weer eer aan Roel Vandenheede, de zoon van voormalige dirigent van de Pittemse fanfare Jacques Vandenheede die op de terugweg van de Tieltse muziekschool in een tragisch verkeersongeval om het leven kwam. Dit jaar werd de prijs, die voor de 34ste maal werd toegekend, uitgereikt aan Tristan Vincent (15). Hij is de zoon van Tom en Inge Vande Vyvere en de grote broer Estée (11). Tristan heeft net zijn vierde jaar economie-wiskunde achter de rug aan De Bron in Tielt.

“Mijn overgrootvader was muzikant en lid van de fanfare, mijn grootvader is nog steeds spelend lid en dus was het voor mij vier jaar geleden een logische stap naar de fanfare”, vertelt Tristan. “Ook muziekschool volgen was haast vanzelfsprekend. Mijn nicht is muzikaal actief en mijn oma en mama spelen allebei saxofoon. Opa Eric speelt eufonium bij de fanfare en omdat ik dat wel een mooi instrument vond, besloot ik dezelfde weg in te slaan. Ik krijg momenteel les van Ignace Vanderschaeghe, een topleraar. Het zal uiteraard altijd wel een doorgedreven hobby blijven, maar ik wil nog wel wat tijd over houden voor andere bezigheden. Zo ga ik graag naar Club Brugge kijken, speel ik tafeltennis en ben ik nog lid van de Chiro. Ik had stilletjes gehoopt de prijs te winnen en ben dan ook blij dat het inderdaad zo is. Het is een beloning voor het vele oefenen en repeteren.”

Alle laureaten samen.
Alle laureaten samen.© Jan

In zaal De Fontein vond het leerlingenconcert plaats. Als afsluiting van dit concert werden de laureaten van de diverse studierichtingen gehuldigd. In de richting muziek werden in de lagere 4 Hanne Callens, Chanah Debusschere, Louis Demarez, Jade Dornez, Andrienne Leleu, Marte Lepoutre, Leonie Maes, Noa Popelier, Manon Vanhaecke en Ward Vermandere laureaat. Ook twee volwassenen haalden hun lagere 4 : Antoon Serroen en Bart Vande Vyvere. Laureaten in de middelbare 3 werden Ward Demarez, Adrienne Leleu, Irina Van Holm en Bart Vande Vyvere (optie AMT). Eindlaureaten na het beëindigen van de hogere 3 werden Jolien Maes, Roland Verhelle en Sandy Vandendriessche. Wat de richting woord betreft werden in de lagere 4 Chanah Debusschere, Ian De Rammelaere, Jade Dornez, Lainey Fraeyman, Febe Kindt, Elise Lafaut, Marte Lepoutre, Leonie Maes, Kyana Mattan, Noa Popelier en Tisha Vanloocke laureaat. In de middelbare 3 waren er geen laureaten. Eindlaureaat in deze richting in de hogere 3 werden Celine Callens, Siel Vandendriessche en Ine Verhelst.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier