Treinpanne stuurt toneelpremière Royaerts Fonteinisten bijna in de war

Redactie KW

Vrijdagavond was er bij het toneelgezelschap De Royaerts Fonteinisten paniek vlak voor de première van het stuk ‘Martha en Mathilde’ in zaal Concorde in Pollinkhove.

Joris Conings, één van de acteurs, kwam met de trein vanuit Brussel. Maar om 18.30 uur strandde die in Deinze als gevolg van een treinpanne. Eerst was er onduidelijkheid over hoe lang de onfortuinlijke acteur vast zou zitten. Dat zorgde voor een behoorlijke dosis extra stress bij de regisseur en de spelers. De souffleur maakte zich zelfs al klaar om in geval van nood in te vallen.

Maar daarna kwam het geruststellende bericht dat De Lijn bussen inlegde om de gestrande reizigers naar Lichtervelde te brengen. Daar werd Joris met de auto opgepikt en vijf minuten voor de begin van de opvoering arriveerde hij in Pollinkhove. De première zelf verliep van een leien dakje.

Het stuk ‘Martha en Mathilde’ wordt nog opgevoerd op 22, 23, 28, 29 en 30 november in zaal Concorde in Pollinkhove. De voorstellingen op vrijdag en zaterdag beginnen om 20 uur en op zondag om 17 uur. Kaarten kosten 7 euro en zijn te reserveren op 058 28 87 82 en via vercoutter.andre@telenet.be.

(KVCL)