Topradio Westhoek stopt eind dit jaar, met dikke tegenzin

Christophe Dozie in zijn radiostudio. (Foto SVP)
Redactie KW

Bezieler Christophe Dozie start binnenkort een nieuwe zender, Wradio, in eerste instantie via het internet.

Twee weken geleden stelde Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) een nieuw radiofrequentieplan voor. De grootste wijziging situeert zich bij de netwerkradio’s, die men vanaf 2018 wil terugschroeven tot slechts vier overkoepelende netwerkpakketten. Topradio Westhoek zou vanaf dan samengevoegd worden in ‘frequentiepakket omroeporganisatie 1’, een versmelting van 16 huidige netwerkradio’s. Het hoofdsignaal van dit frequentiepakket zal beheerd worden vanuit Gent. Voor alle duidelijkheid: de keten Topradio blijft dus verder bestaan, enkel Topradio Westhoek verdwijnt.

Wradio

“Ik vind het wel jammer dat we na zeven succesvolle jaren met Topradio Westhoek moeten ophouden”, zegt Christophe Dozie. “Voor ons was het door de reclameverkoop zeker haalbaar om nog jaren radio te maken. Ik ga echter door met een eigen, lokale zender, Wradio. De W staat voor Westhoek. De zender zal zich tot een breder publiek richten en de muziekkeuze zal iets ‘zachter’ zijn dan bij Topradio, met af en toe een nummer uit de ’80’s en de ’90’s. Vanaf half maart kun je de zender beluisteren via Wradio.be.

“De bedoeling is dat Christophe dan zelf weer een programma zal hebben, wat nu niet het geval is, uit tijdsgebrek. “Onlangs werkte ik mee met het live uitzenden vanuit een chaletje op de kerstmarkt in Poperinge, waar Topradio Westhoek vier weken stond”, vertelt hij. “Daar vond ik als het ware mijn tweede adem terug. Wradio zal op termijn niet alleen via internet maar ook via FM te horen zijn, en een ochtend-, een namiddag en een avondprogramma hebben, gepresenteerd door lokale presentatoren als Lennert Vintevogel, Steve Boussemaere (de uitbater van het Ieperse café De Vage Belofte, red.) en Tommy De Graeve. Verder zullen er nieuwsuitzendingen zijn, onder meer met nieuws uit de Westhoek.”

(SVP)