Topfavoriet onverwacht uitgeschakeld bij De Mol

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Kan jij gemakkelijk een geheim bewaren? Ik stelde me de vraag bij de gedachte hoe de kandidaten hun deelname aan De Mol voor vrienden en familie verborgen houden.

Er zijn natuurlijk wel tips om geheimpjes makkelijker voor zichzelf te houden (bvb. snel van onderwerp veranderen tijdens een gesprek), maar gelukkig mag iedere kandidaat één iemand ‘in vertrouwen nemen’. Tijdens de vijfde aflevering konden we kennismaken met deze vertrouwenspersonen: Fien (zus Joke), Jasper (broer Pieter), Eugenie (mama Lloyd), Miet (vriendin Bahador), Viviane (echtgenote Steve) en Indy (zoon Pascale).

Het vertrek van sympathieke Katrien, die vorige zondag net naast een vrijstelling greep, is nog niet verteerd of er staat opnieuw een stresserende aflevering op het programma. Welkom in het pretpark, welkom bij… de Mol!

Opdracht 1: kluisjes vinden

(2.000 euro verdiend ipv 3.000 euro + extra bonus 1.000 euro)

Gilles wenst de groep terug op te delen: voor drie verschillende attracties vraagt hij drie duo’s te vormen. Na wat discussie verkrijgen we volgende koppeltjes: Pascale-Bahador (de kindervrienden; rustige attracties), Steve-Pieter (in de rollercoaster met als resultaat een vloekende priester en Steve die ziek wordt) en Joke-Lloyd (de boomstammetjes). Enkel door elkaar te helpen zal er geld verdiend worden en voor de verandering wringt daar nu eens niet het schoentje.

Topfavoriet onverwacht uitgeschakeld bij De Mol

De rollercoaster-opdracht brengt niets op door Steve, die al direct ziek werd, maar alle anderen rekenen en puzzelen als de besten, zodat al het geld gewonnen wordt! Als extra verschijnen dan de partners ten tonele, verkleed als mascotte van het pretpark. Bedoeling is dat ze, door hun vermomming heen, door de kandidaten herkend worden en ook dat lukt wonderwel! Ze zijn nu al twaalf dagen in Mexico en het geld verdienen lukt beter en beter!

Opvallend: iedereen speelde scherp, maar is het toeval dat Pieter bij Steve wordt ingedeeld?

Opdracht 2: Auto-cinema Coyote

(1.025 euro verdiend ipv 10.000 euro)

Een bijna lege drive-in met enkel 6 wagens… Dit moet de Mol zijn! De 6 kandidaten krijgen hulp van hun partner om juiste antwoorden te geven bij de filmvragen van Gilles. Na ieder juist antwoord kunnen ze voor persoonlijke luxe kiezen, dus het geld incasseren en direct naar hun hotelkamer rijden of… ze kunnen verder quizzen en voor een groter bedrag gaan!

Steve kiest direct na de eerste vraag met als inzet 25 euro, met bijhorend juist antwoord, voor de persoonlijke luxe. Zo wordt er natuurlijk héél weinig geld verdiend! Bahador moet niet veel onder doen, hij stopt al bij de tweede vraag (50 euro)… Pascale stopt vervolgens bij 250 euro, Joke en Lloyd doen iets beter met 350 euro. Op dit moment maken Pieter en broer Jasper de verkeerde (?) beslissing om toch maar verder te spelen!

Topfavoriet onverwacht uitgeschakeld bij De Mol

Opvallend: is het verwonderlijk om voor één keer voor zekerheid (lees: overnachting op hotel) te kiezen? Enerzijds is het lovenswaardig van Pieter om toch maar door te spelen voor een hoger bedrag, anderzijds door het risico te nemen, riskeer je wel op het einde van de rit met lege handen achter te blijven. Het resultaat voor Pieter is wat het is: als enige kandidaat géén geld verdiend en een overnachting in de wagen in plaats van een knusse hotelkamer.

Opdracht 3: Mexican standoff

(nul euro verdiend)

De laatste dag van de vertrouwenspersonen in Mexico en de dag heeft op het einde een heuse Mexican standoff in petto (een conflict, waarvan de kans klein is dat één van de betrokken aan het langste eind trekt)!

Topfavoriet onverwacht uitgeschakeld bij De Mol

De dag begint nochtans vredelievend: er mag geshopt worden! Een cruise, sportmateriaal of een cheque voor het goede doel… Eenmaal de keuzes gemaakt zijn komt Gilles opeens met drie pasvragen op de proppen. Het leidt tot veel zenuwachtigheid en sommigen kiezen voor de extra zekerheid.

We maken ons alvast op voor een fantastische apotheose van nu al historisch West-Vlaams Molseizoen

Als alle keuzes definitief gemaakt zijn moet het echte spel nog beginnen… De kandidaten worden in een cirkel geplaatst en iedereen wordt voorzien van een wapen en slechts één kogel. De persoon die ze niet vertrouwen, moet worden afgeschoten. Wie niet afgeschoten wordt, behoudt dus de inzet! De kogels vliegen in het rond en op het einde van de rit blijft enkel Pieter over.

Opvallend: Pascale en Joke vertrouwen elkaar niet en beschieten elkaar. Lloyd wordt door zowel Steve als Bahador beschoten, wat aantoont dat hij nogal verdacht overkomt! Pieter komt hier weer goed uit, maar… er gaat weeral eens geen geld naar de groepspot! Toch verdacht?

Van de 10 moedige starters zijn er nu nog 5 over, want ook voor Steve valt onverbiddelijk het doek. Ook de arts uit Boutersem verkeek zich op de identiteit van de Mol, maar mag zich gelukkig prijzen dat hij terug naar België kan vliegen in gezelschap van zijn sympathieke echtgenote Viviane.

Wie van de vier overblijvende kandidaten zit nu wel op het juiste spoor? En wie is nu die dekselse Mol? Tot volgende week voor de zesde aflevering! De finale komt in zicht en ongelooflijk maar waar, al onze West-Vlaamse vertegenwoordigers spelen nog mee! Enkel Gentenaar Bahador kan nog wat roet in het eten gooien, maar we maken ons alvast op voor een fantastische apotheose van een nu al historisch West-Vlaams Molseizoen!

PS. Joke blijft ‘mijn Mol’.

Mollengroetjes,

Marc

Nog meer info vinden jullie in de Mollengroep op facebook: https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/