Topeditie voor tiende MITH-festival

28/08/16 om 12:38 - Bijgewerkt om 12:38

Aan de overkant van café Het Visputje langs de Oude Ieperweg in Kruiseke vond zaterdag de tiende editie van het gratis MITH-festival plaats. Familie en vrienden herdachten er de in 2006 overleden Tijs Buyze.

Topeditie voor tiende MITH-festival

Met zo'n 700 bezoekers kende MITH-festival dit jaar een topeditie. © MV

Halfweg december 2006 werd hij het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval langs de Wervikstraat in Menen. Met zijn kleine bestelwagen botste Tijs (toen 25) die zaterdagavond tegen een geparkeerde oplegger. Twee dagen later bezweek hij aan zijn verwondingen.

Tijs Buyze uit de Galgestraat in Kruiseke was in zijn vrije tijd onder meer bezig met muziek. Hij trad alleen op als M.I.T.H., wat staat voor 'Music is the healer' (muziek is de genezer), en een van zijn levenswijsheden was. "Het was een komen gaan van bezoekers", aldus Donald Buyze. "We schatten het aantal festivalgangers op zo'n 700. Het is een topeditie."

Er waren twaalf optredens en voor de eerste maal een afterparty met dj White Chocolate uit Kortrijk. Door het prachtig weer was er alvast een recordopkomst. Alle groepen traden gratis op. Er waren opnieuw twee podia. Er werd gezorgd voor de nodige afkoeling, met een tuinslang, waterverstuiver voor planten of een waterpistool. Speciaal omwille van de hittegolf werd plat water aan een halve euro verkocht.

(EDB)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!