Topacrobatie van Les Triplettes in gerestaureerde schuur in Veurne

Redactie KW

Het internationaal damestrio ‘Les Triplettes’ streek maandagavond 11 augustus neer in ‘Het Groot Westhof’ in ‘s Heerwillems bij Veurne.


De opvoering van hun show ‘(Un)-Breakable’ vond plaats in een niet alledaags decor van een gerestaureerde en geklasseerde oude schuur op een hoeve in het kader van de ‘Maandag-Variaties’ in een organisatie van de Cultuurdienst van Veurne.

De circuspiste, midden de oude schuur, met daarrond het publiek vormde een uniek decor voor hun acts die de geneugten en wreedheden van het leven levendig op de scene bracht. De drie dames, Katleen Ravoet, (Belgische) Cecilia Alice Manfrini, (Italiaanse) en Leila Köckenberger (Duitse) brengen een één uur durend spektakel van acrobatie en publiek entertainment met zang en ludieke pointes.

Het drietal ontmoette elkaar in 2008 op de ‘Academy for Circus and Performance Arts in Tilburg’ (Nederland). Na een aantal omzwervingen in reizende circuscollectieven maakten ze een eigen show, waar ze een negental maanden aan werkten vooraleer voor een breed publiek op te treden.

(JT)

>> De kalender van hun optredens in binnen en buitenland en info over de groep, is te vinden op hun web-pagina: www.compagnielestriplettes.com;

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier